Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες 2023 - Πάτρα: Ο Αλέξανδρος Μελιγδής, γιος του αξέχαστου Παναγιώτη Μελιγδή, ακολουθεί τα βήματά του στην ιατρική, με 19.240 μόρια

Πανελλήνιες 2023 - Πάτρα: Ο Αλέξανδρος Μ...

Όπως ανέφερε ο ίδιος ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος, "έτσι θα συνεχίσω και την οικογενειακή παράδοση γιατί ο πατέρας μου ήταν γιατρός"

Στους αριστούχους μαθητές που έδωσαν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις  είναι ο Αλέξανδρος Μελιγδής, μαθητής του 11ου ΓΕΛ Πατρών.

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Μελιγδής που είχε επιλέξει το 3ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής), συγκέντρωσε 19.240 μόρια και περνά στην 1η του επιλογή που είναι η ιατρική σχολή.

Το συγκινητικό στοιχείο με τον 18χρονο Αλέξανδρο είναι πως θα σπουδάσει ιατρός, το επάγγελμα - λειτούργημα του αείμνηστου πατέρα του, Παναγιώτη Μελιγδή, ιατρού μαιευτήρα – γυναικολόγου που έφυγε στα 55 του μόλις χρόνια από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2020.

Μητέρα του είναι η καθηγήτρια φιλόλογος Ελπίδα Βακάλογλου - Μελιγδή και παππούδες του οι Μίμης και Αλέκα Βακάλογλου, ιδιαίτερα γνωστοί και αγαπητοί συμπολίτες, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί που έχουν ασχοληθεί και με την πολιτική.

Μετά την επιτυχία του στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις ο Αλέξανδρος Μελιγδής δήλωσε τα εξής: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, που απαιτούσε πολλή μελέτη, πρόγραμμα, οργάνωση στο διάβασμα και μεθοδικότητα.

Στόχος μου είναι η Ιατρική. Έτσι θα συνεχίσω και την οικογενειακή παράδοση γιατί ο πατέρας μου ήταν γιατρός.

Όλα αυτά τα χρόνια είχα την συμπαράσταση από την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο “Γνώση”.

Σε αυτή την προσπάθεια κίνητρο μου ήταν ο πατέρας μου, που μου ενέπνευσε την αγάπη  στο λειτούργημα της Ιατρικής, ο οποίος, αν και δεν είναι δίπλα μας, τον αισθάνομαι πάντα κοντά μου».

Επιμέλεια κειμένου: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις