Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Έκθεση ζωγραφικής “Life on social glass” του Alessandro de Martino στα Παλαιά Σφαγεία Αιγίου

Έκθεση ζωγραφικής “Life on social glass”...

Εικοσιπέντε νέα έργα, εικοσιπέντε προβληματισμοί αποτελούν την νέα του θεματική ενότητα

Η έκθεση ζωγραφικής μοντέρνας τέχνης “Life on social glass” του βραβευμένου εικαστικού Alessandro de Martino φιλοξενείται στα Παλαιά Σφαγεία Αιγίου.

Η ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας σε συνεργασία με το F.A.M.E. R.O.A.D. HUB διοργανώνει την 57η έκθεση ζωγραφικής (27η προσωπική) του εικαστικού Alessandro de Martino με τίτλο “Life on social glass”. Από τις Διαδραστικές Οθόνες του Όργουελ στις 5.000 κάμερες του Truman Show και τώρα στις “μάσκες” των social. Οθόνες που ζουν μαζί με εμάς ή εμείς μαζί τους. Οθόνες λαβυρινθικές, με δαιδαλώδη χρώματα και συναισθήματα χωρίς ευγενή κατάληξη, γιατί χάνονται στο δάσος με τις προσδοκίες.

Εικοσιπέντε νέα έργα, εικοσιπέντε προβληματισμοί αποτελούν την νέα του θεματική ενότητα, όπου η ένταση της πινελιάς του, επιχειρεί να αφυπνίσει, να απομακρύνει για λίγο τους ανθρώπους από την κυριαρχία των κοινωνικών δικτύων και της νέας ψηφιακής πραγματικότητας.

Οι δρόμοι που ακολουθεί είναι από καθαρό χρώμα, μια σπουδή πάνω στην αμφισημία της ύπαρξης και το ρευστό της ταυτότητας του ανώνυμου πλήθους. Με έναν δικό του τρόπο αντικατοπτρίζει τις μορφές όσων ζουν πίσω από τις οθόνες ισορροπώντας ανάμεσα στο μεταίχμιο της παραστατικότητας και της αφαίρεσης, που αφήνει το περιθώριο στον παρατηρητή να ερμηνεύσει όπως αυτός θέλει αυτό που είναι μπροστά του.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης την Παρασκευή 7 Ιουλίου και ώρα 20:00 θα λάβει χώρα μουσικοχορευτικό δρώμενο, υπό την μουσική ματιά του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου και την σκηνοθετική επιμέλεια της Μαργιάννας Καρασαββίδη, με ανάγνωση πρωτότυπων κειμένων τριών Αιγιαλέων συγγραφέων, του Πάνου Κανελόπουλου, της Κατερίνας Ανδρικοπούλου και του Μίνου Ευσταθιάδη, όπως και κριτική ανάλυση-παρουσίαση των έργων από την Πατρινή φιλόλογο-κριτικό τέχνης Χριστίνα Κόκκοτα. Συμμετέχει η νηπιαγωγός-ερασιτέχνης ηθοποιός Διονυσία Τζοβόλου και μικρές και μεγαλύτερες χορεύτριες.

Ώρες λειτουργίας: Όλη την εβδομάδα από 7-14 Ιουλίου απογεύματα από 6:00μ.μ - 9:00μ.μ. και κατόπιν συνεννόησης και πρωινές ώρες. Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture