Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Πυκνώνουν από αύριο οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου και γίνονται 100 από 12 ευρωπαϊκές χώρες

Αχαΐα: Πυκνώνουν από αύριο οι πτήσεις στ...

Ανεβάζει ταχύτητες ο τουρισμός

Πυκνώνουν από αυτό το Σάββατο 1η Ιουλίου οι πτήσεις τσάρτερ μέσω του αεροδρομίου του Αράξου καθώς πλέον εισερχόμαστε στην περίοδο με τις υψηλές κρατήσεις η οποία διαρκεί έως και τα τέλη Αυγούστου.

Συνολικά μέσω του αεροδρομίου του Αράξου πρόκειται να γίνουν μέσα στον Ιούλιο περίπου 100 πτήσεις στην πλειοψηφία τους αφίξεις από 12 ευρωπαϊκές χώρες. Το κύριο βάρος σε σχέση με τις αφίξεις αφορά σε τουρίστες από πέντε γερμανικά αεροδρόμια (Μόναχο, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ και Ανόβερο) οι οποίοι κινούνται μέσω της TUIFLY με προορισμό κυρίως τα 5άστερα τουριστικά καταλύματα της γειτονικής Ηλείας αλλά και την Αχαΐα.
Τα προγραμματισμένα από Γερμανία τσάρτερ μέσα στον Ιούλιο ξεπερνούν τα 25. Αφίξεις θα έχουμε και από Ισραήλ, Σλοβενία και Αυστρία με τρεις νέες αεροπορικές εταιρείες (ΕLAL, TRADE AIR, AUSTRIAN) που ξεκίνησαν πτήσεις μέσα στον Ιούνιο μέσω του Αράξου.

 Κατά την περίοδο Μάιος-Ιούλιος, με έναρξη από 5 Μαΐου μέσω του Αράξου εκτός της TUIFLY πετούν οι ΕLAL (Ισραήλ), TRADE AIR (Σλοβενία) ενώ η εταιρεία AUSTRIAN (Αυστρία – Βιέννη) είναι νέα «άφιξη» στον Άραξο για τον Ιούλιο.

Από τις 4/7 και μετά, αυξάνονται οι πτήσεις από Ρουμανία, Ιταλία, Σλοβακία και Λετονία. Πτήσεις της εταιρείας AIRORIZONΤ εξυπηρετούν τη Γαλλία.

Η TRAVEL SERVICE εξυπηρετεί ήδη από αυτό το μήνα Τσεχία και Σλοβακία, η JETAIR FLY ξεκίνησε πτήσεις από το Μάιο (Βρυξέλλες) όπως και η ΝΕΟS η οποία πετά ήδη προς Άραξο εδώ και δύο μήνες από Μιλάνο.
Οι αεροπορικές εταιρείες ENTERAIR (Βαρσοβία) και RYANAIR εξυπηρετούν ήδη από το Μάιο την Πολωνία, η SKY EXPRESS πετά ήδη από Ρουμανία (Τιμισοάρα) και η GETJET AIRLINES από Λιθουανία.

Μέσα στον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν 85 πτήσεις τσάρτερ από 10 χώρες ενώ με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, το Μάιο, μέσω του Αράξου πραγματοποιήθηκαν 48 πτήσεις.

«Αν όλα πάνε με βάση το πρόγραμμα και δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο, ο Ιούλιος θα είναι ένας πολύ καλός μήνας. Την ανοδική τάση στην ευρύτερη περιοχή δεν την καρπώνεται ιδιαίτερα η Αχαΐα, με εξαίρεση μερικά ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας που καταγράφουν μικρή αύξηση, αλλά κυρίως η Ηλεία» αναφέρει ο Αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, 11.081 ταξιδιώτες μετακινήθηκαν από το Αεροδρόμιο του Αράξου κατά τον περασμένο μήνα, αυξημένοι κατά 2.608 σε σχέση με τον Μάιο του 2022.

 Στην πλειοψηφία τους είναι τουριστικές αφίξεις, καθώς με την έναρξη στις πτώσεις τσάρτερ στην περιοχή τον περασμένο μήνα αφίχθησαν 6.508 τουρίστες ενώ αναχώρησαν για το εξωτερικό 4.186 άτομα και είχαμε ακόμη 387 άλλες διελεύσεις.

Στο αεροδρόμιο του Αράξου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και την Τράπεζα της Ελλάδος, το Μάιο του 2022 είχαν μετακινηθεί 8.473 άτομα (τουριστικές αφίξεις με πτήσεις τσάρτερ, αναχωρήσεις και άλλες διελεύσεις) με 4.822 αφίξεις.

Συγκριτικά, μέσω του Αράξου τον Μάιο μετακινήθηκαν 2.608 άτομα περισσότερα σε σχέση με το 2022, μια αύξηση 30,8% στην κίνηση ενώ αφίχθησαν 1.686 περισσότεροι τουρίστες σε σχέση με το 2022, αύξηση δηλαδή 35% στις αφίξεις.

*Εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις