Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Νέα Δημοκρατία ψήφισαν οι Πατρινοί - Αναλυτικά αποτελέσματα

Εκλογές 2023: Νέα Δημοκρατία ψήφισαν οι ...

Τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας στις περιοχές του δήμου Πατρέων

Η Νέα ∆ημοκρατία στις χθεσινές εκλογές αναδείχτηκε πρώτη δύναμη σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πατρέων, καθώς εκτός από την Πάτρα, τη Μεσσάτιδα και το Ρίο, «κέρδισε» και τα Βραχνέικα και την Παραλία, αφήνοντας δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.

Συγκεκριμένα, στο ∆ήμο Πατρέων, η Ν.∆. έλαβε 32,11%, ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. 24,54%, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε μικρή αύξηση 11,22%, το ΚΚΕ έλαβε 8,95%, η ΝΙΚΗ 5,13, ενώ ακολούθησαν οι «Σπαρτιάτες» με 4,07%, η Ελληνική Λύση και τελευταία η Πλεύση.

Στη ∆.Ε. Πατρέων δεν άλλαξε η σειρά κατάταξης των κομμάτων σε σχέση με τον Μάιο, καθώς πρώτη παρέμεινε η Ν.∆., δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., τρίτο το ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε το ΚΚΕ με 6.650 ψήφους, η ΝΙΚΗ, οι Σπαρτιάτες με 2.889 ψήφους, η Ελληνική Λύση με 3,78%, ενώ η Πλεύση σημείωσε αύξηση των ψήφων της, καθώς από 2.656 έλαβε 2.675.

Στη ∆.Ε. Βραχνεΐκων η Ν.∆. άφησε δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, κατακτώντας κι εδώ την πρώτη θέση, ενώ μεγάλος κερδισμένος φαίνεται πως είναι το ΠΑΣΟΚ με 13,31%, όπως και το ΚΚΕ που έλαβε περισσότερες ψήφους. Η ΝΙΚΗ διατήρησε τη δύναμή της, ενώ οι Σπαρτιάτες έλαβαν 133 ψήφους, και η Ελληνική Λύση 3,31%.

Στη ∆.Ε. Μεσσάτιδας η Ν.∆. παρέμεινε στην πρώτη θέση και ακολούθησαν ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ η ΝΙΚΗ κατέγραψε μικρή απώλεια δυνάμεων, καθώς από 385 ψήφους έλαβε 313 και οι Σπαρτιάτες πήραν 272 ψήφους.

Στη ∆.Ε. Παραλίας, όπως και στα Βραχνέικα, η Ν.∆. άφησε δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ενώ το ΠΑΣΟΚ αύξησε τον αριθμό των ψήφων του, διατηρώντας ωστόσο, την τρίτη θέση. Το ΚΚΕ

έλαβε 330 ψήφους, η ΝΙΚΗ 260, οι Σπαρτιάτες 219 και τέλος η Ελληνική Λύση αύξησε κατά εννέα τις ψήφους που είχε λάβει τον Μάιο.

Τέλος, στη ∆.Ε. Ρίου η Ν.∆. παρέμεινε στην πρώτη θέση, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,35%, ενώ το ΚΚΕ έλαβε 557 ψήφους, η ΝΙΚΗ αύξησε τις ψήφους της από 264 σε 288, ακολουθεί η Πλεύση και τελευταίοι οι Σπαρτιάτες που έλαβαν 222 ψήφους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις