Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Το ΠΑΣΟΚ "ανακατέλαβε" τον Ερύμανθο Αχαΐας

Εκλογές 2023: Το ΠΑΣΟΚ "ανακατέλαβε...

Τα αποτελέσματα των εκλογών

Το ΠΑΣΟΚ «κέρδισε» ξανά μετά από αρκετά χρόνια το παραδοσιακό του «κάστρο», τον Δήμο Ερυμάνθου γενέτειρα της οικογένειας Παπανδρέου, αφήνοντας τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος ακόμη και στις εκλογές του περασμένου Μαΐου είχε αναδειχτεί πρώτη δύναμη.

Η σημαντική μείωση της συμμετοχής στη χθεσινή εκλογική διαδικασία «ανακάτεψε» την τράπουλα, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να φαίνεται πως είναι ο μεγάλος χαμένος στο ∆ήμο Ερυμάνθου, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανέκτησε σημαντικό μέρος των δυνάμεών τους, καθώς αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις ∆.Ε. Καλεντζίου και Τριταίας.
Αντίστοιχα, η Ν.∆. διατήρησε την πρώτη θέση στην προτίμηση των ψηφοφόρων στις ∆.Ε. Λεοντίου και Φαρρών.

Αυτό επίσης, που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως στον ∆ήμο Ερυμάνθου τέταρτο κόμμα αναδείχτηκαν οι «Σπαρτιάτες» με 339 ψήφους, αφήνοντας πίσω το ΚΚΕ, τη ΝΙΚΗ, την Ελληνική Λύση και τελευταία την Πλεύση Ελευθερίας που έλαβε μόλις 178 ψήφους.

Αναλυτικά, ανά ∆.Ε., στο Καλέντζι, το ΠΑΣΟΚ ήρθε πρώτο με 60,77%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταγράφοντας ωστόσο τη μεγαλύτερη απώλεια των δυνάμεών του, (έχασε 13 ποσοστιαίες μονάδες), τρίτη η Ν.∆. επίσης με μικρή πτώση, ενώ ακολούθησε η ΝΙΚΗ που έλαβε πέντε ψήφους περισσότερους, οι Σπαρτιάτες έλαβαν 10, ενώ η Πλεύση διπλασίασε τις ψήφους της και το ΚΚΕ έμεινε σταθερό.
Στο ∆.Ε. Λεοντίου προσήλθαν στις κάλπες περίπου ένας στους τρεις εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ενδεχομένως λόγω και της κακοκαιρίας.

Η Ν.∆. διατήρησε την πρώτη θέση, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τρίτο το ΠΑΣΟΚ και τέταρτοι οι «Σπαρτιάτες» που έλαβαν 18 ψήφους.
Στη ∆.Ε. Τριταίας ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη μεγαλύτερη απώλεια των δυνάμεών του, καθώς από την πρώτη θέση, βρέθηκε στην τρίτη. Το ΠΑΣΟΚ επανέκαμψε, ενώ δεύτερη δύναμη βγήκε η Ν.∆. και τέταρτη οι «Σπαρτιάτες» με 106 (!) ψήφους.

Τέλος, στη ∆.Ε. Φαρρών, η Ν.∆. παρέμεινε πρώτη δύναμη, 2ος αναδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τρίτο το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι «Σπαρτιάτες» πήραν 192 (!) ψήφους, αφήνοντας την 5η θέση τη ΝΙΚΗ κι ακολουθούν Ελληνική Λύση, ΚΚΕ και Πλεύση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις