Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλαδικές 2023: Την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι η ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων

Πανελλαδικές 2023: Την Πέμπτη 29 Ιουνίου...

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης

Την Πέμπτη 29 του μήνα στη 1 το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

 Οι κατάλογοι θα αναρτηθούν στα λύκεια και ταυτόχρονα οι υποψήφιοι θα πάρουν μήνυμα στο κινητό τους (όσοι το έχουν δηλώσει) ή θα μπαίνουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ενημερωθούν για τους βαθμούς τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο, που στάλθηκε  στα σχολεία και η οποία αφορά στις ενέργειες, που πρέπει να κάνουν οι διευθυντές έως  και τη στιγμή της ανάρτησης της βαθμολογίας των υποψηφίων, το υπουργείο Παιδείας εφιστά στα Λύκεια και στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης τη  προσοχή «να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 29-6-2023, μετά τις 13.00 μ.μ.».

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, το πρωί της Πέμπτης, οι Διευθυντές των Λυκείων θα παραλάβουν τα δέματα που θα περιέχουν, τα  αποκόμματα των τετραδίων και τις τελικές εκτυπώσεις για ανάρτηση οι οποίες  δεν αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τον κωδικό των υποψηφίων, και αυτές θα αναρτηθούν στα Λύκεια. Οι διευθυντές μαζί με εκπαιδευτικούς θα κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και επαληθεύσεις σε τετράδια και καταλόγους για την περίπτωση τυχόν διαφοράς ώστε αν εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα να επικοινωνήσουν με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Δ/νση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘ για τη σχετική διόρθωση.

Στη συνέχεια οι Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις, που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων (και όχι ονόματα). Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, ο διευθυντής του λυκείου μπορεί να γνωστοποιεί τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξέρουν ότι σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για όσους θέλουν να  καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr. 

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών στους υποψήφιους το υπουργείο Παιδείας θα δώσει και τα στατιστικά με τις επιδόσεις όλων όσοι συμμετείχαν στις εξετάσεις, στοιχεία τα οποία βοηθήσουν σε μια πρώτη εκτίμηση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Ταυτόχρονα  θα ανακοινωθούν και οι προθεσμίες  για την κατάθεση του μηχανογραφικού καθώς και οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τη σωστή συμπλήρωσή του.

πηγη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις