Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Prada Men: Ουρανοκατέβατη κουρτίνα -μεμβράνη σηματοδότησε το «fluid tailoring» στο Μιλάνο

Prada Men: Ουρανοκατέβατη κουρτίνα -μεμβ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μεσάτα, αντικανονικά ρούχα, ολοένα πιο κοντά στα γυναικεία, από Muccia Prada και Raf Simons

Kαθαρότητα νεωτεριστικών γραμμών δίχως φύλο και φουτουριστική ματιά στην πολυσυζητημένη Prada Men collection για την επόμενη άνοιξη 2024.

Είναι πλέον δεδομένη η διάθεση του κόσμου της μόδας, να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο ανδρική και γυναικεία ένδυση καταργώντας όρια και στεγανά. Μια συλλογή που υποκλίθηκε στο λεγόμενο «fluid tailoring» δηλαδή στη ρευστότητα των διακρίσεων σε φύλο, ύφος, εποχές.

Τα μοντέλα ντύθηκαν με πολύ μεσάτες φόρμες και έντονους ώμους παραπέμποντας στις βαμπ σιλουέτες του 1940, ενώ τα μακριά σορτς θύμιζαν σχολικό βεστιάριο. Η επίδειξη έγινε στο Deposito του συγκροτήματος Fondazione Prada  στο Μιλάνο και ακουγόταν το τραγούδι «Nine inch nails» των Closer. Παρέλασαν πολύ μαύρο, γκρι και μπεζ σε πρώτο πλάνο αλλά και η παράδοση των prints με τρισδιάστατο διάκοσμο.

Το αναπάντεχο και εντυπωσιακό στοιχείο του show ήταν πως μέσα σε ένα τελείως γκρι, βιομηχανικό περιβάλλον άρχισε να πέφτει από ψηλά μια διάφανη, ρευστή κουρτίνα  σαν μεμβράνη. Ηταν η απερίφραστη δήλωση του label περί ρευστότητας σαν εφέ ταινίας φαντασίας…

Ο Raf Simons, συνεργάτης της Muccia Prada στον καλλιτεχνικό σχεδιασμό, μίλησε για «αμφισβήτηση συμβιβασμών» και «εξερεύνηση του κοστουμιού έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μια διαφορετική αίσθηση στην κίνηση». Μετά την ελφρότητα του shirting που έγινε παγκόσμιο trend, η Prada κάνει λοιπόν ένα ακόμα βήμα μπροστά. 

Ειδήσεις Τώρα

Eκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: "Θέλω η Πάτρα να είναι η πρωταγωνίστρια της ανάπτυξης της επόμενης δεκαετίας" ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σάλμα Χάγιεκ: Απαστράπτουσα με super glam φόρεμα Mary Katrantzou σε πρεμιέρα του Netflix

Κόρτνεϊ Καρντάσιαν: Ένα χρόνο μετά το αντίο στις εξωσωματικές, έμεινε έγκυος στα 44

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View