Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεξικό: 8 νεκροί από τον καύσωνα – Τρίτο κύμα ζέστης πλήττει τη χώρα

REUTERS

REUTERS

Οι 7 υπέκυψαν από θερμοπληξία και ο ένας από αφυδάτωση

Τουλάχιστον 8 νεκροί καταγράφηκαν στο Μεξικό από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα από τα μέσα Απριλίου και αποτελεί το τρίτο για το 2023, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Από τους 8 νεκρούς, οι 7 υπέκυψαν από θερμοπληξία και ο ένας από αφυδάτωση στο διάστημα 14 Απριλίου-12 Ιουνίου, ανέφερε η κυβέρνηση στον απολογισμό της για το τρίτο κύμα καύσωνα που πλήττει το Μεξικό.

Ειδικότερα, 3 άνθρωποι πέθαναν στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), 2 στην Κιντάνα Ρου (νοτιοανατολικά), 2 στη Σονόρα (βόρεια) και ένας στην Οαχάκα (νότια).

Ρεκόρ θερμοκρασίας
Στην πόλη του Μεξικού, η θερμοκρασία έφθασε αυτή την εβδομάδα τους 35 βαθμούς Κελσίου, που αποτελεί ρεκόρ θερμοκρασίας. Στο κέντρο της πρωτεύουσας η ζέστη είναι αποπνικτική λόγω της πολυκοσμίας και των εκπομπών αερίων από τις οδικές μεταφορές και τις επιχειρήσεις.

Στο Μοντερέι (βορειοανατολικά), η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή την εύπορη πόλη, που υπέφερε από ιστορική ξηρασία πέρυσι, η πίεση του νερού έπεσε στα νοικοκυριά και η αυξημένη χρήση των κλιματιστικών προκάλεσε διακοπές ρεύματος.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Νουέβο Λεόν, όπου βρίσκεται το Μοντερέι, έλαβε μέτρα ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματά τους εν μέρει διαδικτυακά και να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο δύο ώρες την ημέρα ώστε να μην εκτίθενται στον ήλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις