Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: Εικόνες χάους από την καταιγίδα, παρασύρθηκαν IX - 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Θεσσαλονίκη: Εικόνες χάους από την καται...

Σαρώνει η κακοκαιρία

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στη Θεσσαλονίκη από τη σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα.

Ήδη η Πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 300 κλήσεις.

Το ρέμα της Πολίχνης έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και αυλές πολυκατοικιών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και υπόγεια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Νέαπολης – Συκεών Σάκη Λαζαρίδη τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο. Mάλιστα, το ένα αυτοκίνητο ήταν με ανοιχτά φώτα και υπάρχει ο φόβος να βρίσκονταν άτομα εντός.

Ο δήμος Νέαπολης-Συκεών έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Μαυρομιχάλη. Ήδη από νωρίς το πρωί, τα συνεργεία του δήμου πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθούν τα ζητήματα.

Την ίδια ώρα οι οι κάτοικοι που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, έχουν επιστρατεύσει σκούπες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη ζημιά. 
Παράλληλα, επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς μέχρι τις 7:30 το πρωί δέχτηκε τουλάχιστον 300 κλήσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν σε άντληση υδάτων.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο ποτάμι, με τα αυτοκίνητα να κινούνται με δυσκολία, ενώ σε πολλές περιοχές κυρίως στα δυτικά της πόλης οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ακόμα και σε σπίτια, όπου τα νερά εισχώρησαν μέσα με την πυροσβεστική να μην μπορεί να κάνει κάτι εάν δεν σταματήσει ο χείμαρρος που τρέχει στην περιοχή.

Οι εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN από την Πολίχνη είναι χαρακτηριστικές, αφού τα σπίτια κυριολεκτικά κολυμπάνε μέσα στα νερά, όπου ξεχείλισε ποτάμι με τους κατοίκους να δηλώνουν άυπνοι και απελπισμένοι καθώς για πολλούς από αυτούς είναι ακόμα και η τρίτη φορά που βλέπουν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους από έντονη βροχόπτωση.

Από τη 1 τα ξημερώματα ξέσπασε έντονη καταιγίδα στην πόλη, χωρίς σταματημό μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί σε όλη την Βόρεια Ελλάδα 300 κλήσεις, από τις οποίες οι περισσότερες είναι σε Θεσσαλονίκη αλλά και Χαλκιδική, όπου και εκεί, στο πρώτο πόδι κυρίως έχουν εμφανιστεί κάποια προβλήματα. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις υδάτων.

Συγκεκριμένα μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί:

25 αντλήσεις υδάτων
2 κοπές δέντρων και
3 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα μέχρι αυτή την ώρα παρουσιάζονται στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης, την Πολίχνη, ενώ σε Τούμπα, Διαβατά καθώς και τα Μουδανιά Χαλκιδικής σημειώθηκαν τοπικές διακοπές ρεύματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις