Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανατροπή με το ναυάγιο στην Πύλο: Το Λιμενικό παραδέχεται ότι τελικά έριξε σκοινί στο πλοίο με τους μετανάστες

Ανατροπή με το ναυάγιο στην Πύλο: Το Λιμ...

Η ανακοίνωση

Σε μία διευκρίνηση που αλλάζει την μέχρι στιγμής θέση του σχετικά με τις ενέργειες των ελληνικών Αρχών σε ό,τι αφορά τη διάσωση των μεταναστών που επέβαιναν στο πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Απαντήσεις και νέες διευκρινίσεις σχετικά με το αν επιχειρήθηκε ρυμούλκηση του αλιευτικού, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες και βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου δίνει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό. 

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «τρεις ώρες περίπου πριν τη βύθιση του αλιευτικού, το παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε και έριξε ένα μικρό κάβο στο αλιευτικό προκειμένου να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

 «Τρεις ώρες περίπου νωρίτερα από τη βύθιση του Α/Κ σκάφους, το Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε και έριξε ένα μικρό κάβο στο Α/Κ προκειμένου να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων. Αυτή η διαδικασία διήρκησε λίγα λεπτά και εν συνεχεία αφού λύθηκε ο μικρός κάβος από ίδιους τους μετανάστες το ΠΠΛΣ απομακρύνθηκε και παρακολουθούσε το Α/Κ από κοντινή απόσταση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις