Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

To The Hellenic Initiative Canada ανακοινώνει τη συνεργασία με το σωματείο ΦΡΟΝΤΙΖΩ

To The Hellenic Initiative Canada ανακοι...

Για την υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από άνοια και των οικογενειών τους

Το The Hellenic Initiative Canada (THI Canada) ανακοινώνει "τη συνεργασία του με το σωματείο Φροντίζω, για την υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από άνοια και των οικογενειών τους.

Το πρόγραμμα του The Hellenic Initiative Canada και του σωματείου Φροντίζω θα ξεκινήσει με την παροχή υποστήριξης για 20 ωφελούμενους και τις οικογένειές του και για διάστημα 6 μηνών".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Κύριος στόχος του προγράμματος « Κατ’οικον  παρέμβαση για άτομα με άνοια» είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση της άνοιας σε άτομα που κατοικούν στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές καθώς και η υποστήριξη των οικογενειακών φροντιστών μέσω  εκπαίδευσης για την διαχείριση της φροντίδας των δικών τους ανθρώπων. Οι εβδομαδιαίες επισκέψεις θα περιλαμβάνουν ασκήσεις σωματικής  και νοητικής ενδυνάμωσης για τους ασθενείς,  συμβουλευτική  και εκπαίδευση προς τους φροντιστές τους από εξειδικευμένους επαγγελματίες όπως  ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, φυσιοθεραπευτή, νοσηλευτή και διοικητικό προσωπικό.

Τις εγκαταστάσεις του σωματείο Φροντίζω επισκέφτηκε την Τετάρτη, 14 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο κ. Ρόμπερτ Πεκ, πρώην Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα και νυν επίτιμο μέλος του Συμβουλίου του The Hellenic Initiative Canada. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Πεκ ενημερώθηκε για τις δράσεις του σωματείου και είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει τα προγράμματα που πραγματοποιούνται στο χώρο του σωματείου. Χαρακτηριστικά, ο κ. Πεκ είπε για το σωματείο και τις προσφερόμενες υπηρεσίες: «Το σωματείο Φροντίζω παρέχει υποστήριξη πρώτης γραμμής σε άτομα και  οικογένειες που αντιμετωπίζουν εξουθενωτικές νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Η δουλειά με τους ηλικιωμένους παρέχει αναγκαίες υπηρεσίες σε έναν από τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς της κοινωνίας μας». 
Μετά το τέλος του προγράμματος, οι φροντιστές θα είναι σε θέση να προσφέρουν πιο στοχευμένη υποστήριξη στα άτομα που πάσχουν από άνοια ενώ  οι ασθενείς, εφόσον συνεχίσουν τις δραστηριότητες και τις ασκήσεις που διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα μπορούν να λειτουργούν πιο αυτόνομα και να διατηρήσουν τη διανοητική τους ικανότητα για μεγαλύτερο διάστημα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2023. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την νέα αυτή συνεργασία του Φροντίζω με το THI Canada, μιας και δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε στους Έλληνες της διασποράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με άνοια και οι οικογένειες τους στην χώρα μας αλλά και την αξία υλοποίησης προγραμμάτων από το Φροντίζω για την κάλυψη των αναγκών αυτών» Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Φροντίζω. Ο κ. Πεκ πρόσθεσε: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτή τη νέα συνεργασία του ΤΗΙ Canada με το Φροντίζω, που έχει αποδείξει εξαιρετική ηγετική ικανότητα και λειτουργεί ως πρότυπο στην Ελλάδα».

Σχετικά με το ΤΗΙ Canada: To The Hellenic Initiative Canada ιδρύθηκε το 2016 ως μέλος του παγκόσμιου The Hellenic Initiative με σκοπό την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων κατά τη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Αποστολή του THI Canada είναι να κινητοποιήσει τη γενναιοδωρία των Ελληνοκαναδών και των Φιλελλήνων για την υποστήριξη προγραμμάτων που ανακουφίζουν τη φτώχεια παρέχοντας τρόφιμα και άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, παρέχουν υπηρεσίες υγείας και προωθούν την παιδεία και την κατάρτιση δεξιοτήτων. Για να μάθετε περισσότερα για το The Hellenic Initiative Canada, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.thehellenicinitiative.ca

Σχετικά με το σωματείο Φροντίζω: Το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ- «Φροντίζω» είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία δημιουργήθηκε στην περιοχή της Πάτρας το 2009 με τη συμμετοχή εθελοντών από το χώρο της υγείας & κοινωνικής φροντίδας με σκοπό την προώθηση των δικαιωμάτων και την γενικότερη υποστήριξη των ατόμων τρίτης ηλικίας, των ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer και των οικογενειών τους. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης-Κωστής Στεφανόπουλος»".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις