Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χίος: Σύγκρουση πλοίων - Διασώστης ελικοπτέρου κατέβηκε στο πλοίο με τους Τούρκους που αρνήθηκε ελληνική βοήθεια

Χίος: Σύγκρουση πλοίων - Διασώστης ελικο...

Σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση παροχής βοήθειας στα δύο φορτηγά πλοία σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης, που το μεσημέρι της Παρασκευής (02.06.2023) συγκρούστηκαν σε θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται 9 ναυτικά μίλια Βόρεια – Βορειοδυτικά της Χίου.

Υπό το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. άμεσα έσπευσαν στο σημείο επτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, ενώ συνέδραμαν επίσης ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία ελικόπτερα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και παραπλέοντα πλοία.

Επίσης, στην παραπάνω θαλάσσια περιοχή έχει καταπλεύσει και σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Επί του πλοίου σημαίας Βανουάτου, στο οποίο επιβαίνουν 13 άτομα -όλοι Τούρκοι- κατέβηκε διασώστης του Λιμενικού από το δεύτερο ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας.

Στο πλοίο με σημαία Βανουάτου επιβαίνουν 13 άτομα -όλοι Τούρκοι- και στο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης 19 άτομα, και -σύμφωνα με πληροφορίες – όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Κανένα από τα δύο πλοία δεν μετέφερε φορτίο και δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης τους.

Το ένα πλοίο ονομάζεται ΑΝΤ σημαίας Βανουάτου και είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την Ουκρανία. Το άλλο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης ονομάζεται Potentia και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει τεθεί κάποιο αίτημα εγκατάλειψης από τα πληρώματα των δύο πλοίων.

Στην περιοχή έχουν φτάσει ήδη έξι πλωτά του Λιμενικού, καθώς και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Super Puma, καθώς και παραπλέοντα πλοία. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι καλές. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις