Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο η ποιητική συλλογή «Αφανών Γυναικών» του Ξάνθου Μαϊντά

Πάτρα: Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο η ποιη...

Το Σάββατο 3/6/2023 στη 1 το μεσημέρι - . Ποιήματα θα διαβάσουν η Σοφία Μάνεση και ο ίδιος ο συγγραφέας

Αυτό το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 στις 1 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα η ποιητική συλλογή «Αφανών Γυναικών» του Ξάνθου Μαϊντά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ. Ποιήματα θα διαβάσουν η Σοφία Μάνεση και ο Ξάνθος Μαϊντάς.

Πρόκειται για μια συλλογή στην οποία ο έρωτας και η αγάπη φθίνουν μέσα στην γενικότερη έκπτωση της κοινωνίας και ταυτόχρονα συγκροτούν έναν ανεξήγητο θαύμα. που ανατρέπει την υπάρχουσα πραγματικότητα. Όπως επισημαίνει ο Παναγιώτης Νικολαΐδης: «ο πολύσημος τίτλος της συλλογής Αφανών Γυναικών καταδεικνύει εξαρχής τόσο την ερωτική όσο και την υπαρξιακή ορίζουσα της συλλογής… Η συλλογή συνιστά έναν δραστικό διάλογο με το έργο του Τάκη Σινόπουλου».

Ο Ξάνθος Μαϊντάς έχει γεννηθεί το 1950 στη Νέα Ιωνία. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Νέα Εστία, Πλανόδιον, Λυχνάρι, Ύλαντρον (Λευκωσία), Μανδραγόρας, Γραφή, ‘Εμβόλιμον, Ερατώ, Φρέαρ και Νέο Πλανόδιον, έχουν επίσης συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ισπανικά και ρουμανικά.

Eίναι πρόεδρος του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture