Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ερύμανθος: Στην Αποκεντρωμένη οι παραγωγοί ροδίτη- «Μας ξέχασαν» λένε στο thebest  

Ερύμανθος: Στην Αποκεντρωμένη οι παραγωγ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Να επεκταθεί η ενίσχυση που θα δοθεί στους παραγωγούς ροδίτη ζητούν οι παραγωγοί στον Ερύμανθος.

Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι «τους ξέχασαν» αφού μένουν εκτός.

Μάλιστα προχωρούν σε κινητοποιήσεις καθώς αύριο θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 11 το πρωί.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o  πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ερυμάνθου Κωνσταντίνος Νιάχος «oι αμπελουργοί του Ερυμάνθου δεν παίρνουν την επιδότηση ύψους 90 ευρώ που δόθηκε στο Νομό Ηλείας και Δυτικής Αχαΐας. Μας έχουν ξεχάσει. Ίσως είναι ψηφοθηρικοί οι λόγοι. Κάθε φορά όμως που χαλάει ο καιρός, που ρίχνει χαλάζι εμείς μένουμε εκτεθειμένοι»

Σε υπόμνημα προς στον αρμόδιο υπουργό ο σύλλογος αναφέρει:

«Με απόφαση της κυβέρνησης δόθηκε στους παραγωγούς αμπέλου στην ποικιλία Ροδίτης ενίσχυση ανά στρέμμα  λόγω των πολύ χαμηλών τιμών.  Η ενίσχυση αυτή αποφασίστηκε μετά από διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις επειδή τα τελευταία χρόνια οι τιμές είναι πολύ κάτω του κόστους παραγωγής σε σημείο να πλέον να απειλείται  ο παραδοσιακός  κλάδος  με πλήρη κατάρρευση και εγκατάλειψη από τα  επανειλημμένα πλήγματα λόγω ενεργειακού και  αυξημένου κόστους εφοδίων.  

Στην απόφαση της κυβέρνησης περιλαμβάνονται στην ενίσχυση ανά στρέμμα (90 ευρώ) μόνο οι παραγωγοί συνολικά της ΠΕ Ηλείας  και οι παραγωγοί  του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με αποτέλεσμα για λόγους που πραγματικά δεν κατανοούμε να εξαιρεθούν  οι παραγωγοί της ΠΕ Αχαΐας και οι παραγωγοί Ροδίτη του Δήμου Ερυμάνθου .

Δηλαδή  εδώ  εμφανίζεται το απίστευτο.

Σε γειτονικά αμπέλια στην ίδια περιοχή στην  ίδια ποικιλία,  το αμπέλι που ο παραγωγός είναι κάτοικος του Δήμου Δ. Αχαΐας να ενισχύεται , ενώ ο παραγωγός που είναι κάτοικος του Δήμου Ερυμάνθου να εξαιρείται.

Η απόφαση αυτή είναι προκλητική και ακατανόητη και πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις δεν μπορεί να διαχωρίζει να διαιρεί τους παραγωγούς

Κ. υπουργέ

Η απόφαση αυτή μόνο έκπληξη προκαλεί για την σκοπιμότητα που την υπαγόρευσε αφού είναι γνωστό ότι ο Ροδίτης είναι βασικός κλάδος παραγωγής που καθορίζει την επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών στο  νομό Αχαΐας και γίνεται ακόμα ποιο προκλητική όταν μέχρι σήμερα ευνοϊκές παρεμβάσεις έχουν γίνει από το κράτος  μόνο στον κλάδο της οινοποιίας (μεταποιητές και βιομήχανοι ) και όχι στους ι παραγωγούς.

Κ. υπουργέ  

Ο αγροτικός σύλλογος Ερυμάνθου με απόφαση του ΔΣ του παραρτήματος Φαρών μετά από αυτή την προκλητική απόφαση προχωρά με απόφαση ΔΣ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην αποκεντρωμένη διοίκηση που εκπροσωπεί την κυβέρνηση την Τρίτη 30 Μαΐου ώρα 11 πμ.

Δίνει στην δημοσιότητα την διαμαρτυρία του για την προκλητική, άδικη,  διαιρετική εξαίρεση ενίσχυσης.

Απαιτεί να αρθεί αυτή η αδικία και ενταχθούν στην ενίσχυση όλοι οι παραγωγοί Ροδίτη του ν. Αχαΐας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις