Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Οι υπηρεσιακοί υπουργοί στα νευραλγικά χαρτοφυλάκια

Εκλογές 2023: Οι υπηρεσιακοί υπουργοί στ...

Τα ονόματα που ακούγονται

O Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς αναλαμβάνει τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου καθώς αποδέχθηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που του ανέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η ΠτΔ υποδέχθηκε τον κ. Σαρμά στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το ατελέσφορο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που προηγήθηκε.

Εκλογές 2023: Τα σενάρια για το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο
 Ο κ. Σαρμάς και η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστούν στις 16:00 της Πέμπτης. Προς ώρας δεν έχει ανακοινωθεί η σύνθεση του υπηρεσιακού υπουργικού συμβουλίου, αλλά εκτιμάται πως είναι θέμα μερικών ωρών να γνωστοποιηθούν τα ονόματα των υπουργών.

Ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σενάρια για τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου:

Σε αυτό το πλαίσιο, για υπουργός Εξωτερικών προορίζεται ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης. Έμπειρος διπλωμάτης έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε μεγάλους Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και σε σειρά ελληνικών πρεσβειών σε χώρες όπως η Τουρκία και η Κύπρος.
Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προαλείφεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρέσβης επί Τιμή Παύλος Αποστολίδης, ο οποίος έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν σε θέση υπηρεσιακού υπουργού και συγκεκριμένα την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2012, ενώ πέρασε από νευραλγικά πόστα στο υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα διατέλεσε και διοικητής της ΕΥΠ από το 1999 έως το 2004.
Στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος τώρα είναι υφυπουργός στο συγκεκριμένο Υπουργείο και έχει διατελέσει και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να τοποθετηθεί η καθηγήτρια πνευμονολογίας – εντατικολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, Αναστασία Κοτανίδου.
Για το υπουργείο Παιδείας προορίζεται η καθηγήτρια πληροφορικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Μαρία Νικολαΐδου, ενώ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να τοποθετηθεί πρόσωπο προερχόμενο από το χώρο της κεντροαριστεράς.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις