Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κύπρος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 4χρονου αγοριού που ξεψύχησε σε πισίνα

Κύπρος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 4...

Τι έδειξε η νεκροτομή

Σε πνιγμό εντός ύδατος οφείλεται ο τραγικός θάνατος του 4χρονου Μανσούρ Ελ Λιλά που «έσβησε» σε πισίνα συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Έμπα της επαρχίας Πάφου στην Κύπρο

Αυτό έδειξε η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του άτυχου παιδιού από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. 

Οι δύο ιατροδικαστές έλαβαν επίσης δείγματα από τη σορό του 4χρονου που στάλθηκαν ήδη για ιστοπαθολογικές και επιστημονικές εξετάσεις.

Στο μεταξύ, σε πολλαπλές κατευθύνσεις κινούνται οι έρευνες των μελών του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, αναφορικά με την τραγωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές επιχειρούν να διαλευκάνουν σε τρία μέτωπα τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του άτυχου παιδιού με καταγωγή από τη Συρία, που εντοπίστηκε αναίσθητο στην πισίνα από την μητέρα του και μεταφέρθηκε αμέσως από τους γονείς του σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατο του.

Ο μικρός Μανσούρ διέμενε στο συγκρότημα διαμερισμάτων με τους γονείς και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, ενώ στο ίδιο κτίριο διαμένουν και άλλοι πολιτικοί πρόσφυγες που έχουν έρθει στην Κύπρο. Aντικείμενο της διερεύνησης των Αρχών είναι και το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο κτίριο να επιλέγηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για στέγαση προσφύγων.

Η τραγωδία στην Έμπα αναδεικνύει τα διαχρονικά κενά και τις ελλείψεις αναφορικά με την λειτουργία πισίνων. Η νομοθεσία που εφαρμόζεται από τις αρμόδιες αρχές ψηφίστηκε το 1990 και δεν διαχωρίζει οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις σε δημόσιες ή ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι με βάση τον νόμο, μια πισίνα που λειτουργεί σε ένα συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών θεωρείται δημόσια και για την λειτουργία της απαιτούνται βεβαιώσεις από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, την Υγειονομική Υπηρεσία, να διαθέτει επόπτη ασφαλείας και ναυαγοσώστη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις