Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Γένους… θηλυκού η πρωτιά στην Αχαΐα- Τρία κόμματα, τρεις γυναίκες στην κορυφή

Εκλογές 2023: Γένους… θηλυκού η πρωτιά σ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Χριστίνα Αλεξοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου και Κατερίνα Σολωμού, μιλούν στο thebest.gr για την πρωτιά τους σε έναν χώρο ανδροκρατούμενο

Γένους θηλυκού είναι τα ονόματα που συγκέντρωσαν τους περισσότερους σταυρούς κατά την εκλογική διαδικασία, την Κυριακή 21 Μαΐου, στην Αχαΐα.

Τα τρία μεγάλα κόμματα, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είδαν γυναίκες στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων τους.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου συγκέντρωσε 25.569 σταυρούς, η Σία Αναγνωστοπούλου 13.525 ενώ η Κατερίνα Σολωμού 6.838.

  • Πώς σχολίασαν το γεγονός μιλώντας στο thebest.gr:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Δεν είναι θέμα φύλου αλλά ικανών ανθρώπων που εμπιστεύονται οι πολίτες γιατί γνωρίζουν καλά ότι θα εργαστούν σκληρά και θα είναι αποτελεσματικοί, με όραμα για τον τόπο τους».

ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

«Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό ότι στην Αχαΐα οι τρεις πρώτες υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν από τον αχαϊκό λαό, ήταν γυναίκες. Φαίνεται ότι έχουμε μπει σε μία φάση όπου οι πολίτες εμπιστεύονται τις γυναίκες σε σημαντικούς ρόλους, όπως του απεσταλμένου στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η Αχαΐα το έδειξε ηχηρά, ίσως να μπαίνουμε αργά αλλά σταθερά σε μία άλλη εποχή. Ήδη έχουμε αύξηση των γυναικών μέσα στο κοινοβούλιο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Τώρα είναι  71, σε σχέση με την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο που είχαμε παρατηρείται άνοδος.

Στην Αχαΐα το τολμήσαμε, το κάναμε και φάνηκε ότι είμαστε πρωτοπόροι. Να είμαστε περήφανοι και περήφανες». 

 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ- ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

«Μπράβο στις γυναίκες. Ήταν μία θετική νότα το αποτέλεσμα ειδικά αν λάβει κανείς υπόψιν τον πολύπλευρο ρόλο και τις δυσκολίες της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει. Και οι γυναίκες διαπρέπουν στην πολιτική όπως και οι άντρες και αυτό δηλώνει ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος σε θέματα ισότητας αν και υπολείπονται πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση

Η επιτυχία αυτή δεν έχει να κάνει με το φύλο αλλά με τις ικανότητες του κάθε ατόμου, είτε είναι γυναίκα είτε είναι άντρας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις