Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα η συζήτηση για την υπόθεση Γεωργούλη

Στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα η συζήτηση γι...

Η καταγγελία για βιασμό σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η καταγγελία της νομικού και υποψήφιας Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό  και ξυλοδαρμό από τον Αλέξη Γεωργούλη μπαίνει σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) στις 4 ώρα Ελλάδας.

Είναι η επιτροπή που θα ανάψει ή όχι το πράσινο φως για την άρση της ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει ζητηθεί από τις Βελγικές αρχές.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει κληθεί από την Επιτροπή να δώσει τους ισχυρισμούς του – όπως προβλέπεται από τους κανόνες -  αλλά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να γίνει η ακρόασή του προκειμένου να «τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες".

Εισηγητής του φακέλου Γεωργούλη στην νομική επιτροπή είναι ο Πολωνός Ευρωβουλευτής Aντρέι Χαλίτσκι ο οποίος θα δώσει στα μέλη όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για να προχωρήσουν σε απόφαση.

Η απόφαση δεν θα ληφθεί σήμερα αλλά με δεδομένο ότι ο ευρωβουλευτής επιθυμεί ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του, η εισήγηση στην Ολομέλεια θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διαδικασία προβλέπει ότι αμέσως μετά την απόφαση της Juri το θέμα Γεωργούλη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια πιθανότατα την 1η Ιουνίου και αμέσως μετά θα ανοίξει ο δρόμος για να βρεθεί ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον της Βελγίδας ανακρίτριας που χειρίζεται εδώ και τρία χρόνια την καταγγελία εις βάρος του .

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις