Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Τσίπρα - Τι του είπε για τη διερευνητική

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στ...

Θα του παραδώσει τη διερευνητική εντολή που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφασή του να παραδώσει τη διερευνητική εντολή που έλαβε από την ΠτΔ μετά τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι σκοπός του είναι να πραγματοποιηθούν δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Νωρίτερα , στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετέβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και συνάντησε την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ωστσο ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό πως προτίθεται σήμερα το απόγευμα να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή.

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την οποία και παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις χθεσινές εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα προωθητικό βήμα ωριμότητας ενώ επανέλαβε πως από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σαφές ότι δεν προκύπτει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε υποδεχόμενη τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο ότι πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Βουλής της παρέδωσε τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα και ότι κάλεσε τον πρωθυπουργό για να του παραδώσει την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις