Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η περιπέτεια μίας ψηφοφόρου 86 ετών που δεν μπόρεσε να ψηφίσει... "Αυτοί έχασαν" είπε

Πάτρα: Η περιπέτεια μίας ψηφοφόρου 86 ετ...
Μαρτάτος Tάκης

Στους εκλογικούς καταλόγους ήταν εγγεγραμμένη σε περιοχή της Αιγιάλειας και θεωρούσε πως απλώς με την αστυνομική της ταυότητα θα μπορούσε να ψηφίσει στην Πάτρα

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η προσπάθειας μίας ψηφοφόρου 86 ετών (έτος γεννήσεως 1937) η οποία αν και κατοικεί χρόνια στην Πάτρα έχει τα εκλογικά της δικαιώματα στον τόπο καταγωγής της στην Αιγιάλεια.

Η συγκεκριμένη γυναίκα που προφανώς δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα από κάποιον ή δεν κατάλαβε, ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου 2023 μετά την εκκλησία έχοντας στα χέρια της την αστυνομική της ταυτότητα να πάει να ψηφίσει σε κεντρικό εκλογικό τμήμα.

Δεν της το επέτρεψαν ενώ ως μόνη ελπίδα της, όπως της είπαν θα ήταν ή η δικαστική αντιπρόσωπος παίρνοντας επάνω της το θέμα να της επέτρεπε λόγω ηλικίας να ψηφίσει ή να μεταβεί στο δημοτολόγιο, όπως & έκανε μήπως οι υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων μπορούσαν να κάνουν κάτι την τελευταία στιγμή. Πράγματι η γυναίκα πήγε έως την Παντανάσσης όπου οι πρόθυμοι υπάλληλοι που ήταν εκεί είδαν το θέμα της, της τύπωσαν το χαρτί που έδειχνε ότι δεν ψηφίζει στην Πάτρα αλλά στο τάδε εκλογικό τμήμα σε περιοχή της Αιγιάλειας και πως θα έπρεπε να είχε προνοήσει να κάνει τη μεταδημότευση όσον αφορά στα εκλογικά της δικαιώματα έως την προθεσμία που ήταν στις 28 Φεβρουαρίου 2023, πολύ πριν προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές!

Η διαδικασία είναι αλήθεια πως ήταν απλή και θα γινόταν γρήγορα τότε, ωστόσο η συγκεκριμένη γυναίκα πιθανόν όχι ενημερωμένη, δεν το αντιλήφθηκε και έτσι τη μέρα των εκλογών έμεινε με τη χαρά μισή καθώς ενώ ξεκίνησε με το μπαστουνάκι της να πάει να ψηφίσει το κόμμα της επιλογής της, έφυγε άπραγη, απογοητευμένη και κουρασμένη καθώς πήγε μέχρι το δημοτολόγιο και από εκεί πίσω στο σπίτι της.

Δεν πειράζει «αυτοί έχασαν», είπε μετά η ίδια με νόημα, ωστόσο υποσχέθηκε στον εαυτό της μέχρι την επόμενη φορά (πλησιάζουν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές το φθινόπωρο) να έχει ρυθμίσει το θέμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις