Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συγκινητικές στιγμές στη Χειμάρρα – Μήνυμα Μπελέρη μέσα από τη φυλακή

Συγκινητικές στιγμές στη Χειμάρρα – Μήνυ...

Ο υποψήφιος της ελληνικής μειονότητας επικράτησε του προστατευόμενου του Ράμμα με 19 ψήφους διαφορά

«Νίκησε η δημοκρατία, κέρδισε η Χειμάρρα. Ευγνωμονώ , όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι, όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία!” Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε –μέσα από τη φυλακή – ο Φρέντι Μπελέρης, νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αλβανικών αρχών, ο υποψήφιος της ελληνικής μειονότητας επικράτησε του προστατευόμενου του Ράμμα με 19 ψήφους διαφορά, καταγράφοντας ποσοστό 50,12% έναντι 49,88% του αντιπάλου του. Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι Έλληνες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Αυτές είναι οι τρεις τελευταίες από τις 19 ψήφους που έδωσαν την τελική νίκη στον Φρέντι Μπελέρη και οι πανηγυρισμοί από την αίθουσα καταμέτρησης σε δευτερόλεπτα μεταφέρθηκαν έξω από το κτίριο όπου εκατοντάδες ομογενείς περίμεναν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι Έλληνες της Χειμάρρας που με την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη έζησαν ξανά τον φόβο, τους εκβιασμούς ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση ότι ο Μπελέρης είναι ο επόμενος Δήμαρχος της Χειμάρρας, οι Έλληνες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πολλοί από αυτούς συγκινήθηκαν.

Ο Φρέντι Μπελέρης σε ανάρτησή του από τα κρατητήρια των Τιράνων εμφανίστηκε ενωτικός, σημειώνοντας πως συμμερίζεται όλους όσοι υπέκυψαν στην τρομοκρατία.

Όπως έγραψε στο Facebook: «Όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!».

Οι γονείς του νέου δημάρχου Χειμάρρας άφησαν πίσω τον φόβο των αλβανικών εκβιασμών και μίλησαν για τον αγώνα της μειονότητας. Ο πατέρας του Πέτρος Μπελέρης δήλωσε: «Και το παιδί μου κι εγώ και η Χιμάρα θέλουμε η Αλβανία να μπει στην Ευρώπη, αλλά όχι με τέτοια κατάσταση. Αν είναι να συλλαμβάνει ανθρώπους και να καταπατάει τα δικαιώματα της μειονότητας δεν μπορεί να προχωρήσει».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις