Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χειμάρρα: Τριήμερο προεκλογικό μπλόκο στον Έλληνα υποψήφιο δήμαρχο μετά τη σύλληψή του

Χειμάρρα: Τριήμερο προεκλογικό μπλόκο στ...

Ο συνήγορός του έχει αφεθεί ελεύθερος

Το ένταλμα σύλληψης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη βάζει και «μπλόκο» στον προεκλογικό του αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Έλληνα υποψήφιο δήμαρχο απαγορεύεται για 72 ώρες να συμμετέχει στην προεκλογική καμπάνια για τον Δήμο της Χειμάρρας, τον οποίο διεκδικεί.

Αυτό σημαίνει πως δε θα ξανακάνει προεκλογικό αγώνα για τον Δήμο σε αυτές τις εκλογές, αφού είναι την Κυριακή (14.05.2023), και η απαγόρευση τον «πιάνει» μέχρι την Δευτέρα. Το ένταλμα σύλληψής του αναφέρει ως αιτία τις κατηγορίες για «εξαγορά ψήφων».

Ο συνήγορός του έχει αφεθεί ελεύθερος.

«Θέλουν να εκφοβίσουν τον κόσμο»


Ο Βαγγέλης Ντούλε, βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο είναι ο Φρέντι Μπελέρη, δήλωσε πως η απόφαση έχει στόχο να μην δώσει τη μάχη τις τελευταίες κρίσιμες ώρες κα να εκφοβίσουν τον κόσμο.

«Η πρόταση αυτή θα εκδικαστεί τις επόμενες 72 ώρες, βάσει της νομοθεσίας. Ο απώτερος στόχος είναι να μην μπορεί ο Μπελέρη να δώσει την προεκλογική μάχη τις τελευταίες κρίσιμες ώρες. Βέβαια η απόφαση αυτή δεν του στερεί το δικαίωμα να είναι υποψήφιος. Οι εκλογές είναι την Κυριακή και πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος στόχος είναι να τον εμποδίσουν στην προεκλογική του δραστηριότητα και στα οργανωτικά μέτρα για την εκλογική διαδικασία και δεύτερον να εκφοβίσουν τον κόσμο. Το επόμενο βήμα είναι να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ μέσα σε 72 ώρες η υπόθεση του θα κριθεί από το δικαστήριο».

Ράμα: Η δικαιοσύνη δείχνει την αποφασιστικότητά της


Ο Έντι Ράμα έκανε δηλώσεις μετά τη σύλληψη του Έλληνα υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας, δηλώνοντας πως είναι δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Απαίτησε, όπως αναφέρει, η σύλληψη να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη» . Κάλεσε, δε, την αντιπολίτευση να μη σπεύσει να προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών.

Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα.

Στο ΑΤ η πρέσβειρα της Ελλάδας
Μετά από την επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Έντι Ράμα, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι στο ΑΤ πηγαίνει η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία.

«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας προκειμένου να συναντήσει τον υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί.

Νωρίτερα, η Ελληνίδα Πρέσβυς είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Επιπροσθέτως, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, τους Πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους».

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις