Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνεχίζει τις περιοδείες η Κατερίνα Σολωμού στην Αχαΐα

Συνεχίζει τις περιοδείες η Κατερίνα Σολω...

Βρέθηκε σε Πάτρα, Καλάβρυτα, Τριταία

Συνεχίζει τις περιοδείες της σε όλο το νομό η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, Κατερίνα Σολωμού.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Αρχικά επισκέφθηκε τη Λαϊκή αγορά στην περιοχή Ταραμπούρα και μετά βρέθηκε στα Καλάβρυτα. Σε Κλειτορία, Λυκούρια, Δάφνη και Πάος, περιοχές με ιστορία, φυσική ομορφιά, αρχαιολογικό ενδιαφέρον αλλά και εγκατάλειψης. «Αντί να είναι πηγή ανάπτυξης, οι κάτοικοι δίνουν αγώνα επιβίωσης», είπε χαρακτηριστικά η κ. Σολωμού. 

Σειρά είχαν, η Τριταία, η Χιόνα και τα χωριά Κούμπερι και Δροσιά, εκθέτοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και τηρώντας την υπόσχεσή της πως «θα μιλήσει με όλους, όπου κι αν βρίσκονται στην Αχαΐα». Οι αγροκτηνοτρόφοι της περιοχής θέτουν τρία καυτά ζητήματα και ζητούν λύσεις. Για τους αγροτικούς δρόμους, για την ηλεκτροδότηση των ποιμνιοστασίων, το νερό και την άρδευση.

Εντός των περιοδειών της κ. Σολωμού ήταν και το Καλούσι, για οποίο η Κατερίνα Σολωμού σημείωσε: «Το Καλούσι είναι ένα πανέμορφο χωριό της Αχαΐας χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Ερυμάνθου. Πάνω από το χωριό δεσπόζει ένας μεγάλος βράχος (100 μέτρα ύψος) το «Τρανό Λιθάρι» ενώ στα όρια του υπάρχει το εκτροφείο θηραμάτων με πέρδικες, φασιανούς και παγώνια σε περιφραγμένη έκταση 1,200 τετρ. μέτρων.

Θεωρώ ότι τόσο ο βράχος όσον και το εκτροφείο είναι ένας αναξιοποίητος θησαυρός που μπορεί να αποτελέσει πηγή ανάπτυξης και εισόδων για την τοπική κοινωνία.

Προτείνω λοιπόν την διευθέτηση του χώρου του εκτροφείου, να γίνει επισκέψιμο με δημιουργία εγκαταστάσεων που να προβάλλει με βίντεο-ντοκιμαντέρ τα είδη της πανίδας, με δημιουργία μονοπατιών στην φύση ώστε να δίνει την δυνατότητα στον απλό επισκέπτη ή σε οργανωμένες εκδρομές σχολείων –συλλόγων να απολαμβάνουν αυτό το θησαυρό.

Συνδυαστικά στα πλαίσια εναλλακτικού τουρισμού πιστεύω ότι ο βράχος με την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών προσφέρεται για αναρρίχηση και ανεμοπτερισμό.

Μονοπάτια-πηγές-ιστορία περιοχής- πανοραμική θέα και φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με τα προηγούμενα συνθέτουν ένα ελκυστικό πόλο εναλλακτικού τουρισμού.

Πρέπει να φροντίσουμε για την ανάδειξη και ανάπτυξη αυτού του όμορφου με φυσικό πλούτο τόπου ώστε αποτελέσει πηγή ζωής με οφέλη στην τοπική οικονομία. Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι να σταθώ αρωγός σε αυτή την προσπάθεια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις