Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι απαντά ο Ανδρέας Ηλιάδης στον Αλέξη Κούγια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι απαντά ο Ανδρέας Η...

Συνεχίζεται και σήμερα η δίκη

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της, της μικρής Τζωρτζίνας, συνεχίζεται σήμερα με τη νέα εξέταση του δρ. Ανδρέα Ηλιάδη από τον Αλέξη Κούγια.

Η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο δικαστήριο βρίσκεται και ο Μάνος Δασκαλάκης.

«Οι γιατροί έχουν την αγωνία μήπως κατηγορηθούν»
Πριν από την έναρξη της δίκης, ο Αλέξης Κούγια δήλωσε έξω από το δικαστήριο: 

Επί της ουσίας ο κ. Ηλιάδης δεν μπορεί να πει πολλά πράγματα αλλά είναι σημαντική μέρα γιατί, όπως έχετε κατ’ επανάληψη διαπιστώσει, ότι ρωτώ στο δικαστήριο με σκοπό να ανατρέψω αυτό που δημιουργήθηκε ως σενάριο εις βάρος της κυρίας κατηγορουμένης.

Για αδιευκρίνιστους λόγους άλλοτε, δήθεν εάν σκότωνε τα παιδιά της θα κρατούσε τον άντρα της, κάτι που είναι πρωτοφανές και εντελώς παράλογο. Συνήθως οι κυρίες που έχουν προβλήματα με τους συζύγους τους, τα παιδιά τους χρησιμοποιούν εν ζωή για να επανέλθει ένας πατέρας, αποτρέποντας πολλές φορές την επικοινωνία μαζί του.

Άλλοτε γιατί δήθεν έπασχε από ένα σύνδρομο Μινχάουζεν, το οποίο ήταν ένα μύθευμα. Η νοσηλεύτρια που κατέθεσε χθες, εκείνη λέει το περιέγραψε στον κύριο Ηλιάδη και εξ αυτού άρχισε να υπάρχει μια έρευνα, ότι υπάρχει μια μητέρα με σύνδρομο που σκοτώνει τα παιδιά της για αδιευκρίνιστους λόγους.

Και εντελώς αδιευκρίνιστα, η δυσκολία που αντιμετωπίσαμε από την αρχή ήταν το πώς θα αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς τους μάρτυρες οι οποίοι, αντί να καταθέτουν την πραγματικότητα για την πραγματική κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας, έλεγαν δήθεν ότι η κλινική της εικόνα ήταν εξαιρετική, απέκρυπταν ή η κυρία ανακριτής σκόπιμα δεν τους ρωτούσε, αλλά και οι ίδιοι παρασύροντο από αυτή την διαδικασία. Όχι μόνο η κλινική εικόνα αλλά και η εικόνα της Τζωρτζίνας ήταν τραγική.

Δεν είχε ερευνηθεί καν, με τη δικαιολογία ότι η μαγνητική καρδιάς είναι πολύ ακριβή, ότι κάνει 1.000 ευρώ, και δεν είχαν διαπιστώσει ότι η καρδιά της Τζωρτζίνας ήταν το 1/3 της κανονικής. Ποιος επέλεξε αυτούς τους πέντε νοσηλευτές από τη ΜΕΘ οι οποίοι ήρθαν και είπαν ότι [η Ρούλα Πισπιρίγκου] ήταν ψύχραιμη, απαθής; Υπάρχουν άλλοι επτά που λένε τα αντίθετα και δεν επελέγησαν ποτέ.

Ποιος τους επέλεξε και δεν κάλεσε την κυρία Πελεκούδα που έχει δύο σελίδες ανάλυση για την υγεία της Τζωρτζινας;

Και μάλιστα ήρθαν μαζί με τους γιατρούς να καταθέσουν. Οι γιατροί έχουν την αγωνία μήπως κατηγορηθούν γιατί δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και στο Kαραμανδάνειο. Είναι πρωτοφανές, τρεις ώρες για να έρθουν στην Αθήνα από την Πάτρα δεν συζήτησαν ποτέ και όταν γύρισαν δεν συζήτησαν πάλι την υπόθεση και δεν ήξερε δήθεν τι λέει ο άλλος.

«Σαν τις κατίνες εδώ πέρα… Θα ανεβείτε σε λίγο και θα κλαίτε»

Αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η εξέταση του δρ. Ηλιάδη. Πριν κάνει την πρώτη ερώτησή του, ο Αλέξης Κούγιας είπε στον δρ. Ηλιάδη: «Είστε εδώ για να καταθέσετε όχι για να δίνετε συνεντεύξεις, σαν τις κατίνες εδώ πέρα. Μη γελάτε. Θα ανεβείτε σε λίγο και θα κλαίτε».

Κούγιας: Κάνατε προσωπικές συνεδρίες με ψυχιάτρους συναδέλφους για το σύνδρομο Μινχάουζεν για την κυρία κατηγορουμένη. Έχετε ξανακάνει κάτι αντίστοιχο;

Ηλιάδης: Ήμουν παρών σε δύο τέτοιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής και της εκπαίδευσης στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Κούγιας: Και εκεί το θέμα το είχατε θέσει εσείς ή οι συνάδελφοι σας;

Ηλιάδης: Είναι πολύπλοκες αυτές οι υποθέσεις. Όχι, ήμουν παρών σε αυτές τις περιπτώσεις. Ήταν περιστατικά μέσα στις Παιδιατρικές. Μάλιστα μια μητέρα έβαζε χρωστική ουσία και κοκκίνιζε τα ούρα του παιδιού. Η σπανιότητα αυτών των περιστατικών δεν σημαίνει ότι μας αφήνει αμέτοχους.

Κούγιας: Το περιστατικό αυτό, με τη μητέρα που έβαζε χρώμα στα ούρα, έχει καμία σχέση με την κατηγορουμένη;

Ηλιάδης: Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα απλώς υπάρχει διαβάθμιση.

Κούγιας: Γιατί είναι σύνδρομο Μινχάουζεν το να χρωματίζει τα ούρα του παιδιού;

Ηλιάδης: Έτσι λέει η ιατρική.

Κούγιας: Υπάρχει κάποιος ψυχίατρος στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό που να έχει κάνει διάγνωση μητέρας με σύνδρομο Μινχάουζεν;

Ηλιάδης: Δεν γνωρίζω. Στην διαταραχή εμπλέκονται πολλές ειδικότητες και διαφορετικά πόστα: Ψυχίατρος, παιδίατρος, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος. Η βιβλιογραφία βρίθει.

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας διάβασε απόσπασμα από την προηγούμενη κατάθεση του κ. Ηλιάδη, στην οποία έλεγε: «Μου πέρασε από το μυαλό μήπως συντρέχει σύνδρομο Μινχάουζεν. Τη σκέψη αυτήν τη μοιράστηκα με την ομάδα».

Κούγιας: Κάνατε συνεδρίες με δύο ψυχιάτρους.

Ηλιάδης: Οι συνεδρίες αφορούσαν στην ασθενή μου. Είπα όλο το ιστορικό της ασθενούς. Και ζήτησα τρόπους επειδή είναι δύσκολο θέμα, και ζήτησα να το συζητήσουμε. Πρώτα με τον αναπληρωτή και μετά με τον διευθυντή της Ψυχιατρικής. Δεν ήταν πέντε λεπτά.

Κούγιας: Επιτρέπεται να πείτε για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, μια μητέρα, ή είναι παράβαση γιατί δεν τηρείτε το ιατρικό απόρρητο;

Ηλιάδης: Νομίζω ότι επιβάλλεται. Νομίζω ότι κάθε γιατρός που σέβεται το Nόμο του Ιπποκράτη θα έπρεπε να το κάνει, γιατί θεωρείται κακοποίηση (σ.σ.: αν υπήρχε το σύνδρομο και τυχόν σχετικές πράξεις). Ο στόχος μου ήταν η προστασία της μικρής Τζωρτζίνας.

Κούγιας: Αυτή η συζήτηση πότε έγινε.

Ηλιάδης: Όταν πήρα τις πληροφορίες όσον αφορά στην οικογενειακή κατάσταση για το αν υπάρχουν παιδιά, νοσήματα, αιφνίδιοι θάνατοι και τις πληροφορίες από την κυρία Μπάκα, την παιδοογκολόγο. Μέσα στην εβδομάδα.

 

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις