Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κιλκίς: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αδέσποτο σκύλο - Στο άτυχο ζώο επιτέθηκε και το πίτμπουλ του 27χρονου

Κιλκίς: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αδέσποτο...

Στην απολογία του ο 27χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα

Στο εδώλιο του μικτού ορκωτού δικαστηρίου του Κιλκίς κάθισε ένας 27χρονος. Τον Αύγουστο του 2021 μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αδέσποτο σκύλο στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Όταν μαχαίρωσε με αλλεπάλληλα χτυπήματα το αδέσποτο σκυλί, το άτυχο ζώο δέχθηκε – επιπλέον – επίθεση από το πίτμπουλ του 27χρονου που βρέθηκε την Πέμπτη, 5 Μαΐου, κατηγορούμενος ενώπιον του μικτού ορκωτού δικαστηρίου στο Κιλκίς.

Στον 27χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 25.000 ευρώ για τον βίαιο θάνατο που προκάλεσε τον Αύγουστο του 2021 σε αδέσποτο σκυλί, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε με οριακή πλειοψηφία ένοχος – μεταξύ άλλων – για θανάτωση ζώου συντροφιάς, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του εφετείου υπό τον όρο να μην να μην έχει στην κατοχή του ζώο συντροφιάς.

Το άγριο περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα και καταγγέλθηκε από μέλη φιλοζωικής οργάνωσης που παραστάθηκαν στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Σε βάρος του νεαρού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με συνέπεια η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο του κακουργιοδικείου.

Στην απολογία του ο 27χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα κι ότι ο σκύλος του δέχθηκε επίθεση από το άτυχο ζώο όταν το έβγαλε βόλτα.
 
ΠΗΓΗ
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις