Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βελιγράδι: Το σοκαριστικό σκίτσο του ένοπλου μαθητή και το τηλεφώνημα στην αστυνομία-ΦΩΤΟ

Βελιγράδι: Το σοκαριστικό σκίτσο του ένο...

Τριήμερο πένθος στη Σερβία

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από το μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι, όταν 13χρονος άνοιξε πυρ και σκότωσε οκτώ μαθητές και τον φύλακα που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο.

Ανάμεσα στους νεκρούς μαθητές είναι επτά κορίτσια και ένα αγόρι, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω προβληματισμό σχετικά με τα κίνητρα του δράστη. 

Μια καθηγήτρια, τέσσερις μαθήτριες και δύο μαθητές που τραυματίστηκαν σοβαρά νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Βελιγραδίου Βεσέλιν Μίλιτς. Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον ένοπλο μαθητή να είναι 14 ετών.

Ο 13χρονος Κόστα Κετσμάνοβιτς είχε προσχεδιάσει το έγκλημα για πάνω από έναν μήνα. Στο σπίτι του βρέθηκε ένας κατάλογος με τα ονόματα των μαθητών και της καθηγήτριας της Ιστορίας που σχεδίαζε να σκοτώσει καθώς επίσης και ένα σκίτσο του σχολείου που είχε σχεδιάσει ο ίδιος.

Στο σκίτσο, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ, καθόρισε τους στόχους προτεραιότητας και τον τρόπο που θα έμπαινε στις τάξεις, με τον αριθμό των παιδιών που σχεδίαζε να σκοτώσει σε κάθε τάξη.

"Ο Σαμ δούλευε πάνω σε ένα σχέδιο εισόδου και εξόδου από το σχολείο, το οποίο βρέθηκε στο γραφείο του και έδινε προτεραιότητα στους στόχους. Το σκίτσο μοιάζει λίγο σαν βγαλμένο από βιντεοπαιχνίδι ή ταινία τρόμου, δείχνοντας ότι σχεδιάστηκε λεπτομερώς πώς ο ένοπλος θα εισέλθει σε κάθε τάξη και πώς θα σκοτώσει κάθε παιδί" είπε ο Μίλιτς.

Ο δράστης επέλεξε τη σημερινή ημερομηνία επειδή σήμερα η τάξη του, τη δεύτερη ώρα, είχε Ιστορία (σ.σ. φέρεται να είχε βάλει στο στόχαστρο την εν λόγω καθηγήτρια) και η αίθουσα όπου γινόταν το μάθημα βρισκόταν πολύ κοντά στην είσοδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις