Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Τους πυροβόλησα γιατί είμαι ψυχοπαθής» - Σε ψυχιατρική κλινική ο 13χρονος μακελάρης του Βελιγραδίου

«Τους πυροβόλησα γιατί είμαι ψυχοπαθής» ...

Η επίθεση στο δημοτικό σχολείο ήταν προσχεδιασμένη από τον έφηβο δράστη

Σε ψυχιατρική κλινική πρόκειται να μεταφερθεί ο ανήλικος που σκότωσε οκτώ μαθητές και έναν φύλακα σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι, σύμφωνα με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς συμπλήρωσε ότι έχουν συλληφθεί ακόμα η μητέρα και ο πατέρας του αγοριού.

 «Από αυτήν τη στιγμή, το αγόρι βρίσκεται σε ένα ειδικό μέρος και θα μεταφερθεί σε εξειδευμένο τμήμα ψυχιατρικής κλινικής», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Ο έφηβος πυροβόλησε τη δασκάλα του σήμερα το πρωί μέσα στην τάξη σχολείου στο Βελιγράδι, προτού ανοίξει πυρ εναντίον άλλων μαθητών και φρουρών ασφαλείας, σκοτώνοντας οκτώ μαθητές και έναν φύλακα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Η επίθεση στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο Βελιγράδι ήταν προσχεδιασμένη από τον έφηβο δράστη, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Βελιγραδίου Βεσέλιν Μίλιτς.

 «Ήσυχος και άριστος μαθητής» ο δράστης
Όπως μεταδίδουν σερβικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης ονομάζεται Κόστα Κετσμάνοβιτς. Πρόκειται για ένα 14χρονο αγόρι, γιο γνωστού γιατρού, που φέρεται να είχε πολύ καλές σχολικές επιδόσεις, και, σύμφωνα με πληροφορίες δεχόταν πειράγματα από τους συμμαθητές του.

«Πήρε μια μονάδα στην ιστορία και μετά τρελάθηκε. Πυροβόλησε την ιστορικό στο γραφείο και μετά και τους φίλους του. Έχει σε όλα τα μαθήματα Α και όλοι τον λέμε σπασίκλα», λένε οι συμμαθητές του στο σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ».

Συγκλονιστικές μαρτυρίες
«Άκουσα τους πυροβολισμούς, κάποιοι μαθητές βγήκαν αμέσως στο διάδρομο για να δουν τι συμβαίνει. Στην αρχή νόμιζα ότι κάτι συνέβαινε έξω. Όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν, επικράτησε γενικός πανικός, όλοι άρχισαν να τρέχουν, όταν βγήκα τον είδα, ήρθε και μας σημάδεψε ένα όπλο», είπε ένας από τους σοκαρισμένους μαθητές στην εφημερίδα «Blic», με δάκρυα.

Ένα από τα κορίτσια είδε τον φύλακα να πέφτει στο πάτωμα, είδε ουσιαστικά την ανατριχιαστική στιγμή της δολοφονίας του σχολικού φύλακα «Άκουγα μόνο ήχους και νόμιζα ότι τα αγόρια πετούσαν κροτίδες. Είδα τον φύλακα να πέφτει στο πάτωμα. Γύρισα εκεί που ήμουν, είπα στους καθηγητές ότι πυροβολούσαν.. Άκουσα ότι πυροβολούσε συνέχεια, δεν ήταν μία βολή κάθε τόσο , αλλά συνέχεια. Δίπλα στο γυμναστήριο, υπήρχε ένας μικρός χώρος όπου στριμωχτήκαμε όλοι. Καθόμασταν εκεί, οπότε μας μετέφεραν σε άλλη αίθουσα, όπου ήταν ακόμα πιο ασφαλές» είπε η Ευγενία στα τοπικά Μέσα.

«Δεν ήθελα να το πω στη μαμά μου, δεν ήξερα πού ήταν. Αργότερα της είπα ότι ήμουν ασφαλής. Πήγαμε στο ίδιο τμήμα. Ήταν ήσυχος και ωραίος, είχε καλούς βαθμούς. Δεν ήξερα πολλά γι 'αυτόν, αλλά δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε στην «Prva».

O Mίλαν Μιλόσεβιτς, πατέρας μίας μαθήτριας του σχολείου είπε πως η κόρη του ήταν στην τάξη την ώρα της τραγωδίας. «Κατάφερε να δραπετεύσει. Το αγόρι αρχικά πυροβόλησε τη δάσκαλα του και μετά άρχισε να εκτοξεύει τυχαία πυρά» είπε στο δίκτυο N1. «Είδα τον φρουρό να κείτεται κάτω απο το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στις μπλούζες τους. Λένε οτι ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Είχε ενταχθεί στην τάξη πρόσφατα»

Ο Μίλαν Νεντέλτζκοβιτς, ο δήμαρχος της συνοικίας Βρατσάρ στο κεντρικό Βελιγράδι όπου βρίσκεται το σχολείο, είπε ότι οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή της δασκάλας. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι οκτώ μαθητές και ένας σχολικός φύλακας σκοτώθηκαν και έξι μαθητές νοσηλεύονται μαζί με τη δασκάλα.

Χιλιάδες παράνομα όπλα
Οι ένοπλες επιθέσεις είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο στη Σερβία, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηροί. Ωστόσο στα δυτικά Βαλκάνια υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα έπειτα από τους πολέμους και τις ταραχές των ετών του '90.

Οι σερβικές αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς πολίτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις