Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 4/5 και στην Πάτρα η Ελληνικής παραγωγής περιπέτεια μυστηρίου «Saison Morte»

Από την Πέμπτη 4/5 και στην Πάτρα η Ελλη...

Σε σκηνοθεσία του Θανάση Τότσικα με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Λάλο, τον Ορέστη Τζιόβα, τον Αλέξανδρο Λογοθέτη και την Τζένη Θεωνά

Μία νέα ελληνική ταινία μυστηρίου, με τίτλο «Saison Morte» σε σκηνοθεσία του Θανάση Τότσικα και σενάριο του Παναγιώτη Ιωσηφέλη κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023.

Στο φιλμ παραγωγής 2021 που αποτελεί & το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Θανάση Τότσικα (πρόκειται για αστυνομικό θρίλερ γυρισμένο στη Μήλο) πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Λάλος, ο Ορέστης Τζιόβας, η Τζένη Θεωνά, ο Θανάσης Ταταυλάλης, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης και οι Μάνος Βακούσης, Τόνια Σωτηροπούλου, Όλγα Δαμάνη.

Διάρκεια: 97 λεπτά

Η ταινία που χαρακτηρίζεται ως μία περιπέτεια μυστηρίου θα αρχίσει να προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε από την Πέμπτη 4/5.

Ο 42χρονος Θανάσης Τότσικας, είναι αδελφός του γνωστού ηθοποιού Αποστόλη Τότσικα και γιος του παλιού ηθοποιού Γιάννη Τότσικα.

Η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα στο 62ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένας άνδρας, ο Χρήστος καλεί την αστυνομία από το ξενοδοχείο Paradise που βρίσκεται σε μια ερημική, το χειμώνα, τοποθεσία του νησιού. Όταν φτάνει η αστυνομία, βρίσκει τον άνδρα τραυματισμένο, την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου δολοφονημένη και βίαια δολοφονημένο, επίσης, το συνάδελφο του άνδρα που τηλεφώνησε. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει τι έγινε στο ξενοδοχείο, πλην του Χρήστου, ο οποίος επιμένει να ζητάει, από το κρεβάτι του ιατρικού κέντρου που νοσηλεύεται, τη Νάντια, μια αναχωρήτρια από την Αθήνα, που ζούσε σε μια ερημική τοποθεσία κοντά στο ξενοδοχείο.

Οι αστυνομικοί δεν βρίσκουν πουθενά τη Νάντια, άνοιξε η γη και την κατάπιε. Η θέση του Χρήστου επιδεινώνεται, δεν υπάρχει κανείς να επιβεβαιώσει την ιστορία του. Οι αστυνομικοί τον πιέζουν κι εκείνος με την αίσθηση ότι η ιστορία που θα τους πει δεν θα τους πείσει και τελικά θα κατηγορήσουν εκείνον για όλα, ξεκινάει να αφηγείται στους δύο αστυνομικούς μια ιστορία στην οποία κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται κι όλα και όλοι αλλάζουν ρόλους και θέσεις μέχρι την τελική ανατροπή. Το «Saison Morte» είναι μια ιστορία για την εξαπάτηση. Για την αφήγηση που εξαπατά, χειραγωγεί και κατευθύνει – ακόμα και μέχρι τέλους και το θεατή της ταινίας. Επιμέρους συναισθηματική θεματική της είναι η απληστία, ο θυμός, ο πόθος, ο έρωτας, η απογοήτευση και η προδοσία.

Θανάσης Τότσικας έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1981. Το 2001 αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου ως σκηνοθέτης. Το 2005, έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους EXIT, η οποία προβλήθηκε σε Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε το 2009 το φιλμ μικρού μήκους «Hoy no vengo a cenar» και το 2010 το «SAíD» και το επίσης μικρού μήκους «You Can Trust Me».

Στην παραγωγή της ταινίας «Saison Morte» συμμετείχε και η ΕΡΤ.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture