Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην αναμονή το σχέδιο για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων- Πόσοι σταθμοί προβλέπονται

Πάτρα: Στην αναμονή το σχέδιο για τη φόρ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο του Δήμου Πατρέων

Σε αναμονή της απόφασης του Υπουργείου βρίσκεται ο Δήμος της Πάτρας, για το σχέδιο που έχει καταθέσει και αφορά την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Το σχέδιο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πέρυσι την Άνοιξη και αμέσως μετά πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, εστάλη στο Υπουργείο προκειμένου ο Δήμος να  λάβει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου. «Το σχέδιο ακόμα δεν έχει χρηματοδοτηθεί. Το έχουμε στείλει στο υπουργείο και αναμένουμε τη χρηματοδότηση και τον τρόπο που θα γίνει η δημοπράτηση και η υλοποίησή του» τονίζει στο thebest.gr η Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης Αναστασία Τογιοπούλου. «Είμαστε υποχρεωμένοι ως Δήμος να έχουμε εγκεκριμένο σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων και το έχουμε ολοκληρώσει από πέρυσι. Το έχουμε στείλει στο Υπουργείο εγκεκριμένο και από το Δημοτικό Συμβούλιο και περιμένουμε να δούμε πως θα χρηματοδοτηθεί και ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου γιατί το ποσό απ’ ότι προϋπολογίζουμε ξεπερνά τα 2εκ. ευρώ». 

Με βάση το σχέδιο ο Δήμος έχει προτείνει να μπουν 335 φορτιστές σε 100 σημεία της πόλης. Εξ αυτών 228 μηχανήματα θα είναι για φόρτιση ΙΧ, 10 σημεία φόρτισης αυτοκινήτων ΑμεΑ, 84 για ταξί, 12 για φορτηγά και ένας φορτιστής για τουριστικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με την κ. Τογιοπούλου, θα υπάρχουν φορτιστές σε όλες σχεδόν τις πιάτσες των ταξί, έξω από τα παλιά δημοτικά καταστήματα στις ενότητες (Βραχνέικα, Μεσσάτιδα, Παραλία και Ρίο), έξω από όλα τα νοσοκομεία της πόλης. Επίσης, έχουν προσδιοριστεί θέσεις και μέσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, παρότι βρίσκεται έξω από τα όρια του Δήμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις