Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: "Τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη- Βαρουφάκη δεν μπορώ να τον εξηγήσω"

Τσίπρας: "Τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτά...

«Πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των εκλογών.

«Πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι νεοναζί πρέπει να είναι στη φυλακή, όχι να κάνουν καμπάνια από τη φυλακή όμως», είπε στη συνέχεια -αναφορικά με τον Ηλία Κασιδιάρη και την πιθανή συμμετοχή του στις εκλογές. «Πρέπει να είναι στη φυλακή, εκεί είναι η θέση τους», πρόσθεσε.

«Δεν θα έπρεπε καν να έχει επιτραπεί στον κ. Κασιδιάρη να κάνει καμπάνια από τη φυλακή»

Αναφορικά με το γιατί δεν κατατέθηκε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Τι να καταθέσουμε; Για κάτι που δεν ψηφίσαμε; Εμείς δεν ψηφίσαμε την τροπολογία γιατί τη θεωρούμε προβληματική. Προβληματικό θεωρούμε και αυτό που βλέπουμε αυτές τις μέρες».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «η πρώτη μου λέξη ήταν ότι οι νεοναζί πρέπει να είναι στη φυλακή, δεν θα έπρεπε καν να έχει επιτραπεί στον κ. Κασιδιάρη να κάνει καμπάνια από τη φυλακή».

Διαψεύδει τη συνάντηση με Βαρουφάκη

Σχετικά με το δημοσίευμα που γράφει για συνάντηση Τσίπρα με Βαρουφάκη στο Σούνιο είπε: «Αυτές είναι οι τραμπικές μέθοδοι. Τα fake news».

«Βγαίνει δημοσίευμα, το αναπαράγουν παπαγάλοι σε ραδιόφωνα το πρωί και έρχεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να διερωτηθεί γι' αυτό», πρόσθεσε.

«Αυτόν τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη - Βαρουφάκη δεν μπορώ να τον εξηγήσω», είπε έπειτα.

Η απάντηση σε Μητσοτάκη για την κοστολόγηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη το πρωί της Τρίτης (2/5) στο OPEN, αναφορικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πως «αν εφαρμοστεί το μισό, η χώρα θα χρεοκοπήσει μέσα σε έναν μήνα», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι: «Τι γίνεται; Κάθε μέρα αλλάζει ο λογαριασμός. Τον Σεπτέμβριο το είχε κοστολογήσει 25, μετά 45, τώρα πήγε 70».

«Το πρόγραμμά μας κοστίζει το μισό από τις απευθείας αναθέσεις της ΝΔ- 5,5 δισ. Το Σεπτέμβριο τα είχαν κοστολογίσει τα ίδια 25 δισ. τώρα λένε 70; Οταν βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ο κ.Μητσοτάκης έλεγε ότι υπογράψαμε τέταρτο μνημόνιο», πρόσθεσε.

«Κουπόνια παντού» από τη ΝΔ

Μιλώντας για το 2015 και το ζήτημα των τραπεζών, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Οι τράπεζες διασώθηκαν, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω, να προστάτευσα την κοινωνία και έφερα συμφωνία που έφερε διέξοδο. Η χώρα επέστρεψε στις αγορές, αναβαθμίστηκε η χώρα κατά δύο επενδυτικές βαθμίδες».

«Ανταποκρίθηκε η ΝΔ στα όσα έταζε το 2019; Έταζε καλύτερες δουλειές, μισθούς, λιγότερους φόρους και ασφάλεια: Η μεσαία τάξη κατάντησε να ζει με κουπόνια, για το σούπερ μάρκετ, το ρεύμα, τη βενζίνη, κουπόνια παντού. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι επιβάρυνε τη μεσαία τάξη, είχαμε έναν στόχο. Ο κ.Μητσοτάκης δεν είχε λόγω πανδημίας κανέναν περιορισμό. Πάμε να δούμε τι έγινε με τους φόρους. Λόγω έμμεσων φόρων πληρώνουμε 2,8 δισ. παραπάνω την περίοδο 2019- 2023. Είναι τρομακτική η υπερφορολόγηση. Είναι τραμπική η στάση του κ.Μητσοτάκη, αμφισβητεί ακόμη και τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που είχε ότι ο μέσος μισθός μειώθηκαν κατά 7,5%. Πού πήγαν οι υποσχέσεις για καλύτερους μισθούς;», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος πάλι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε: «Δεν θα έχουμε 4,5 υπερέσοδα. Δεν θα δίνουμε στοχευμένες επιδοτήσεις για να ζούμε με κουπόνια».

 Για τη 13η σύνταξη είπε πως «την είχαμε θεσμοθετήσει σε πιο δύσκολες στιγμές για την ελληνική οικονομία (...). Μας έλεγε τότε ο κ. Μητσοτάκης ότι είναι ψίχουλα αλλά δεσμεύτηκε να την κρατήσει. Τέσσερα χρόνια τώρα, δεν την έχει δώσει».

Για τον κατώτατο μισθό, είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης το 2022 μείωσε 7,5% τον πραγματικό μισθό και έρχεται να τάξει 1.500 σε μία τετραετία».

Σε ερώτηση εάν θα μειώσει τον ΦΠΑ εάν κάνει κυβέρνηση, απάντησε «ναι, αμέσως».

«Θέλουμε δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα (...). Έβλεπα δημοσίευμα του EURACTIV που έλεγε πως από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, έχουν δοθεί σε 13 μεγαλοεπιχειρηματίες και σε μία εταιρεία συμβούλων. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή τη στιγμή η μέση επιχείρηση δεν μπορεί να περάσει έξω από την τράπεζα; Και τα δάνεια του Ταμείου που θα έπρεπε να δοθούν σε αυτούς που δεν μπορούν να πάρουν, να δίνονται ξανά στους ίδιους», είπε σε άλλο σημείο.

«Όλες οι χώρες κρατικοποιούσαν και ο κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ»

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «Στο Υπερταμείο δεν δόθηκαν για ιδιωτικοποίηση (...). Εμείς δεν είχαμε στόχο και δεν ιδιωτικοποιήσαμε τη ΔΕΗ, ίσα ίσα την κρατήσαμε (...). Κρατήσαμε τον ΑΔΜΗΕ και έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και προχωράει λίγο πριν την ενεργειακή κρίση να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ. Όλες οι χώρες κρατικοποιούσαν και ο κ. Μητσοτάκης την ιδιωτικοποίησε».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις