Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στερεοτυπάκια- Εργαστήρια για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας σε σχολεία από το Κέντρο "Εριφύλη"

Στερεοτυπάκια- Εργαστήρια για την αντιμε...

Μια συνεργασία του TheBest.gr και του Κέντρου «Εριφύλη» - erifyli.org

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες η σειρά εργαστηρίων από το Κέντρο «Εριφύλη» σε σχολεία σε όλη την Αχαΐα .

Μέλη και εθελόντριες του Κέντρου προώθησαν μέσα από τα εργαστήρια την ισότητα μεταξύ των φύλων και της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας σε συνολικά 16 σχολεία. Τα παιδιά, τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες σχετικά με την αυτοδιάθεση του σώματος, την αποφυγή του σεξιστικού λόγου, την μείωση των στερεοτυπικών αντιλήψεων, την έμφυλη διάσταση αλλά και την αποφυγή κακοποιητικών συμπεριφορών, που σχετίζονται με το χάσμα μεταξύ των φύλων.

Τα εργαστήρια διενεργήθηκαν με την συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Υγείας, από τα μέλη της «Εριφύλη», Χρυσούλα Λουκοπούλου, Σταυρούλα Κορδέλλα, Βασίλης Μάρκου, Δανάη Πετροπούλου και από τις εθελόντριες του Κέντρου, Ελένη Λαζανά, Λώρα Σκαρμούτσου, Πένυ Βέρρα, Ιωάννα Μιχοπούλου και Ελένη Ανδρομιδά.  

 

 

 

Το μήνυμα που εκπέμπει το Κέντρο «Εριφύλη» μέσα από αυτά τα εργαστήρια είναι ότι το σχολείο πρέπει να γίνεται ένας χώρος εμβάθυνσης των δεξιοτήτων των παιδιών για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και της τοξικής αρρενωπότητας. Δυστυχώς, αυτό μέχρι σήμερα επαφίεται σε μεγάλο βαθμό στην προσωπική μέριμνα κάθε μονάδας ξεχωριστά, αλλά και κάθε εκπαιδευτικού. Η αλληλεπίδραση των παιδιών ήταν παραπάνω από ενθαρρυντική σε αυτά τα θέματα, που τα ταλανίζουν έντονα και αναζητούν διεξόδους προβληματισμού και συζήτησης σε προστατευμένα και καταρτισμένα περιβάλλοντα, όπως πρέπει να είναι η σχολική κοινότητα.

Η δράση, στο μέρος που αφορά το Κέντρο «Εριφύλη», εντάσσεται στην Πράξη που χρηματοδοτείται από τη Δράση 9.v.1.1-a «Στήριξη υφιστάμενων και υπό σύσταση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στη Δυτική Ελλάδα». Η Δράση χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις