Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Χαμός» διεθνώς με το «Beef» του Netflix, κολλήσαμε κι εμείς, μην το χάσετε

«Χαμός» διεθνώς με το «Beef» του Netflix...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η Αλι Γουόνγκ, η απίστευτη τύπισσα πρωταγωνίστρια μόλις τιμήθηκε στο Time gala των πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων

Το πολυσυζητημένο «Beef» προσφέρει αυτό το διαφορετικό και αναπάντεχο, που είχαμε καιρό να δούμε στο Netflix. Στυλίζαρισμένο και γεμάτο έντονα πάθη, στην πανάκριβη καλιφορνέζικη γειτονιά Calabasas (όπου ζουν και οι Καρντάσιαν) είναι μια μίνι σειρά που «κοροιδεύει» τον καταπιεσμένο μας εαυτό, ως μαύρη κωμωδία, ηθογραφία και θρίλερ μαζί. Δυσκολεύεσαι να μη δεις «μονορούφι» και τα δέκα επεισόδια! Εχει σκαρφαλώσει στο Νο 3 των κορυφαίων 10 τηλεοπτικών εκπομπών του Netflix ever.

Kαταρχήν να πούμε πως εκπροσωπεί επάξια την «άνοιξη» του ασιατικού θεάματος, μετά τα Οσκαρ στα «Παράσιτα» και «Τα πάντα όλα». Ασκεί όπως κι αυτές οι ταινίες αμείλικτη κοινωνική κριτική. Αποτελεί ένα επίτευγμα της ανατολίτικης καλλιτεχνικής διανόησης, διόλου ευτελές και λαικίστικο, αλλά με φιλοσοφικές και υπαρξιακές προεκτάσεις. Δικαιολογημένα έχει απασχολήσει στήλες, editorials και πρωτοστατεί σε αναφορές στο διαδίκτυο. («Βeef» στην αργκό σημαίνει τσακωμός και όχι μοσχάρι)

Αφορμή  της υπόθεσης της σειράς μια ατέλειωτη κόντρα, ανάμεσα σε μια πλούσια, αυτοδημιούργητη επιχειρηματία και έναν looser εργολάβο. Μετά από ένα οργισμένο περιστατικό με τα αυτοκίνητά τους, η κάμερα εισβάλει έντεχνα στο μικρόκοσμο του καθενός αποκαλύπτοντας πληγές, απωθημένα, ψέματα. Και οι δυο υποκρίνονται συνεχώς στη ζωή τους στοχεύοντας στην επαγγελματική επιτυχία, στην κοινωνική καταξίωση και στη συναισθηματική πληρότητα καθώς δεν θέλουν να παραδεχθούν ποιοι είναι πραγματικά.

Τα σχόλια για το ευ ζην, την ουσία της σύγχρονης τέχνης, τη δύναμη του χρήματος είναι απανωτά καθώς εμπλέκονται ο ωραίος σύζυγος της μιας και η αρτίστικη οικογένειά του, όπως και ο ματαιόδοξος αδελφός και ο υπόκοσμος του άλλου. Εικαστικές καρέκλες, βραστήρες ρυζιού που παίζουν Kelly Clarkson, μια εκκλησιαστική χορωδία που σε κάνει ποπ σταρ παρελαύνουν εκπλήσσοντας το θεατή. Παράλληλα ακούγονται τεράστια μουσικά hits  από τα 90s και τα 00s. Ξεσηκώνεσαι με το "The Reason" των Hoobastank ή το "Cornflake Girl" της Τori Amos.  

Διψώντας για το τέλειο life style οι δυο κεντρικοί ήρωες  μιλούν εμμέσως για τα τραύματα των παιδιών μεταναστών πρώτης γενιάς…

Η παραγωγή είναι του του A24 (του στούντιο πίσω από την ταινία «Τα Πάντα Όλα») και σκηνοθετεί ο κορεάτης σκηνοθέτης Lee Sung Jin για το Netflix. Οι δυο πρωταγωνιστές «σκίζουν» σε κάνουν να συμπάσχεις μεμιάς. Πρόκειται για μια φοβερή τύπισσα, την 41χρονη Αλι Γουόνγκ, ταλέντο της  stand up comedy. Μόλις τιμήθηκε από το περιοδικό Τime ανάμεσα στις διασημότητες που ξεχώρισαν και επηρέασαν περισσότερο τον κόσμο μεταξύ των οποίων οι Νάνσι Πελόζι, Λορίν Πάουελ Τζομπς, Στίβεν Σπίλμπεργκ και Κιμ Καρντάσιαν. Εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με παραδοσιακή βιετναμέζικη στολή και φοβερό κέφι κλέβοντας την παράσταση.

Aπέναντί της ο Στίβεν Γιεν, που παίζει το συμπλεγματικό Ντάνι, και τον είχαμε γνωρίσει στο εξαιρετικό «Minari» πρόπερσι.

«Ο θυμός είναι απλά μια μεταβατική φάση της συνείδησης» ακούγεται σε μια από τις σοφιστικέ σκηνές, αφού τα περισσότερα πρόσωπα χρειάζονται επειγόντως ψυχολόγο.
 

 Ειδήσεις Τώρα

Ξυλοκόπησαν 10χρονο στο προαύλιο του σχολείου του – Λιποθύμησε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

Μαρία Πολύζου: Στο Επικρατείας της ΝΔ η κορυφαία Πατρινή μαραθωνοδρόμος

Το styling στην καινούρια καμπάνια Sophie Deloudi Swimwear είναι της πατρινής Κάτιας Τρακαδά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View