Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Αλ Πατσίνο θα μπορούσε να είχε πρωταγωνιστήσει στο «Star Wars» ως Χαν Σόλο

Ο Αλ Πατσίνο θα μπορούσε να είχε πρωταγω...

Ωστόσο απέρριψε το ρόλο και όπως ο ίδιος χαριτολογώντας είπε, «χάρισα στον Χάρισον Φορντ την καριέρα του»

O σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Αλ Πατσίνο που έχει γενέθλια στις 25 Απριλίου και γίνεται αισίως 83 ετών, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, θα μπορούσε να είχε πρωταγωνιστήσει στο περίφημο «Star Wars – Πόλεμος των Άστρων» του Τζορτζ Λούκας που αποτέλεσε εμπορικό φαινόμενο παγκοσμίως το 1977.

Έτσι όπως χαρακτηριστικά έγραψε το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στον Αλ Πατσίνο και στο ότι απέρριψε την πρόταση που του έγινε να κάνει το ρόλο του Χαν Σόλο, αποδίδονται τα εύσημα για τη λαμπρή καριέρα του Χάρισον Φορντ που έγινε σταρ μετά από αυτή την ταινία και εδραιώθηκε κατόπιν & με το ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς.

«Ναι, λοιπόν, απέρριψα το “Star Wars”. Οταν πρωτοήρθα, ήμουν ένα νέο παιδί στη βιομηχανία και ξέρεις τι συμβαίνει όταν γίνεσαι για πρώτη φορά διάσημος. Όλοι λένε δώστο στον Αλ. Θα μου έδιναν ακόμα και τον ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ να παίξω. Μου έδωσαν ένα σενάριο που λέγεται “Star Wars”. Μου πρόσφεραν τόσα πολλά χρήματα. Δεν το κατάλαβα. Το διάβασα. Έτσι είπα ότι δεν μπορούσα να το κάνω», είπε ο τιμημένος με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου το 1993 για την ταινία «Άρωμα Γυναίκας», Αλ Πατσίνο στη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη, στο πολιτιστικό κέντρο The 92nd Street Y.

Κι έτσι, όπως είπε χαριτολογώντας ο Αλ Πατσίνο, «χάρισα στον Χάρισον Φορντ την καριέρα του».

Προτού λοιπόν o Χάρισον Φορντ γίνει γνωστός παγκοσμίως ως ήρωας των επαναστατών Χαν Σόλο στο κινηματογραφικό franchise «Star Wars», φαίνεται ότι το διαστημόπλοιο Millennium Falcon θα μπορούσε να είχε διαφορετικό κυβερνήτη με την όψη του Αλ Πατσίνο, από τους μεγαλύτερους σταρ των 70ς χάρη στην εμβληματική παρουσία και ερμηνεία του ως Μάικλ Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα το 1972 όπου σημειωτέον τότε το στούντιο δεν ήθελε τον κοντούλη και ακόμα σχετικά άσημο Πατσίνο.

Αντίθετα λίγα χρόνια αργότερα ήθελαν τον Πατσίνο διακαώς για όλους σχεδόν τους περιζήτητους ρόλους.

Σύμφωνα λοιπόν με το variety, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη, στο πολιτιστικό κέντρο The 92nd Street Y, ο Αλ Πατσίνο αποκάλυψε με χιούμορ ότι του είχε προταθεί αρχικά ο ρόλος που τελικά ανέλαβε ο Χάρισον Φορντ στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Ο Πόλεμος των άστρων». Ο Πατσίνο επίσης ομολόγησε πως φοβήθηκε ότι η καριέρα του είχε «τελειώσει» κατά τη διάρκεια των σκληρών γυρισμάτων της ταινίας «Ο Νονός».

Ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα είχε πει στον Πατσίνο ότι «είχε αποτύχει» στον ρόλο του κατά την διάρκεια ενός δείπνου. «Μπήκα μέσα και μου είπε “ξέρεις, είχα μεγάλη πίστη σε σένα. Και με απογοήτευσες”. Στέκομαι εκεί και σκέφτομαι τι στο διάολο έκανα. “Πήγαινε στην Paramount”, απάντησε ο Κόπολα». «Η μετάβασή του είναι αυτό που με ενδιέφερε και νόμιζα ότι δεν μπορούσα να το σώσω. Μετά την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, η Νταϊάν Κίτον και εγώ μεθύσαμε. Σκεφτόμασταν πως η καριέρα μας είχε τελειώσει», είπε ο Πατσίνο που κατόπιν έγινε σούπερ σταρ.

Στο μεταξύ και σήμερα παραμένει ενεργός καλλιτεχνικά (τον είδαμε και στον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε το 2020) και η επόμενη ταινία όπου παίζει είναι το «King Lear» του Μάικλ Ράντφορντ.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight