Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Φθηνότερες διακοπές στο Μεξικό παρά στην Ελλάδα για τους Γερμανούς τουρίστες

Φθηνότερες διακοπές στο Μεξικό παρά στην...

Οι διακοπές στη Μεσόγειο και την Ελλάδα έχουν πλέον ακριβύνει αισθητά σύμφωνα με έρευνα για τη γερμανική δημόσια τηλεόραση

Σύμφωνα με έρευνα της ταξιδιωτικής διαδικτυακής πύλης Holiday-Check για λογαριασμό της εκπομπής Ard-Plusminus, στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD, για πρώτη χρονιά φέτος, μετά τα χρόνια της πανδημίας, οι κρατήσεις των Γερμανών αγγίζουν τα επίπεδα προ πανδημίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα tagesschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης «τα ταξιδιωτικά πακέτα για Ισπανία, Ελλάδα ή Πορτογαλία έχουν ακριβύνει περίπου κατά 20-30% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019. Σημαντική αύξηση καταγράφουν και οι τιμές για προορισμούς όπως η Τουρκία, η Τυνησία ή η Αίγυπτος, οι οποίοι παλαιότερα θεωρούνταν μάλλον φθηνοί. Οι τιμές των πακέτων διακοπών γι’ αυτούς τους προορισμούς έχουν αυξηθεί κατά 35-50% σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας».

Παράλληλα, οι αυξήσεις αφορούν σύμφωνα με την έρευνα και της αεροπορικές πτήσεις: «Οι καλοκαιρινές πτήσεις προς την Ελλάδα ή την Κροατία εμφανίζονται 16% ακριβότερες φέτος σε σχέση με το 2022. Οι πτήσεις προς την Ισπανία, είτε την ηπειρωτική χώρα είτε τα νησιά της, είναι κατά 25% ακριβότερες».

Οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων οφείλονται κυρίως στο αυξημένο κόστος για το προσωπικό αλλά και στην αυξημένη τιμή της κηροζίνης. Ταυτόχρονα, συνολικά η τουριστική βιομηχανία έχει αλλάξει συγκριτικά με την εικόνα που εμφάνιζε πριν από τον κορωνοϊό.

«Αν θέλετε να ταξιδέψετε οικονομικά φέτος, θα πρέπει να αναζητήσετε στοχευμένα ασυνήθιστους ταξιδιωτικούς προορισμούς που βρίσκονται πέρα από τις τάσεις της μόδας. Οι διακοπές στη μακρινή Ζανζιβάρη, στο Μεξικό ή στην Κούβα μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι φθηνότερες από ό,τι οι διακοπές στους κλασικούς μεσογειακούς προορισμούς», τονίζει η γερμανική ιστοσελίδα. 

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life