Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεύτερη Ιερά Ακολουθία για τους εργαζόμενους σε Ευαγγελίστρια και παρεκκλήσι Αγ. Ιωάννη Θεολόγου

Πάτρα: Δεύτερη Ιερά Ακολουθία για τους ε...
Μαρτάτος Tάκης

Μάλιστα την Μ. Τρίτη 11/4 στις 21.00 στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας θα μετάσχει και η χορωδία της Παντάνασσας και θα αποδώσει στο τέλος το τροπάριο της Κασσιανής

Ο Μητροπολιτικός ιερός ναός Ευαγγελιστρίας Πατρών όπως έκανε και τις Παρασκευές με τους Χαιρετισμούς  έτσι και τώρα, τη Μεγάλη Εβδομάδα, προς διευκόλυνση των πιστών, τελεί σήμερα Μ. Δευτέρα, αύριο Μ. Τρίτη και μεθαύριο  Μ. Τετάρτη δύο  ιερές Ακολουθίες για τη διευκόλυνση των εργαζομένων πιστών.

Όπως είδαμε, η Α΄ θα ξεκινά ώρα 7 μ.μ. και θα ακολουθεί η Β΄ Ακολουθία ώρα 9 μ.μ.

Μάλιστα κατά τήν Β΄ Ἀκολουθία τῆς Μεγάλης Τρίτης (ώρα 9-10.30μ.μ.) το περίφημο Τροπάριο τῆς Ὁσίας Κασσιανῆς για την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή που ψάλλεται στο τέλος και πάντα συγκινεί τους πιστούς με την κατάνυξη και τα νοήματα του, θα το αποδώσει στο ναό της Ευαγγελίστριας η ιστορική τετράφωνη, ανδρική χορωδία του Ἱεροῦ Ναοῦ Παντανάσσης Πατρῶν "Γ. Τριάντης" υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Θεόδωρου Χαλκιόπουλου.

Αναμένεται λοιπόν τις μέρες αυτές εργαζόμενοι που θα είναι στις δουλειές τους και το απόγευμα λόγω του εορταστικού Πασχαλινού ωραρίου των καταστημάτων, να μπορούν στη συνέχεια να παρακολουθήσουν την ακολουθία του Νυμφίου και να προσκυνήσουν την εικόνα του, στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας όπου προίσταται ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος.

Επίσης προς διευκόλυνση των εργαζομένων και στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου πίσω από το νέο ιερό ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου, θα τελείται επιπλέον ιερά ακολουθία στις 9 το βράδυ.

Σε άλλους ιερούς ναούς του κέντρου όπως ο Άγιος Ανδρέας, η Παντάνασσα ή ο ναός Αγίου Νικολάου, απ’ όσο είδαμε & μας είπαν, δεν θα τελέσουν δεύτερες ακολουθίες το βράδυ για τους εργαζόμενους πλην του κανονικού προγράμματος για τη Μ. Εβδομάδα που έχει ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις