Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συλληφθείς και επισήμως ο Ντόναλντ Τραμπ - Η πρώτη του αντίδραση

Συλληφθείς και επισήμως ο Ντόναλντ Τραμπ...

Επεισόδια νωρίτερα έξω από το δικαστήριο

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών πρώην πρόεδρος της χώρας πέρασε την πόρτα δικαστηρίου κατηγορούμενος για αδικήματα.

 Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε από τον πύργο Trump στο Μανχάταν στις 13:11 τοπική ώρα και 14 λεπτά μετά πέρασε την πόρτα του δικαστηρίου στη νότια πλευρά της ίδια περιοχής.

Με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια η αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε είχε εξασφαλιστεί πως δεν θα συναντήσει κανένα εμπόδιο στο δρόμο της, με τον Δήμο της Νέας Υόρκης πάντως να μην κλείνει και το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπως είχε ζητήσει για λόγους ασφαλείας το επιτελείο του πρώην Προέδρου.

 Κάμερες, κινητά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν απαγορευτεί εντός της δικαστικής αίθουσας στην οποία για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία πρώην Πρόεδρος θα ακούσει το κατηγορητήριο που έχει συντάξει η εισαγγελία της Νέας Υόρκης.

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ μέσα από αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο δικαστήριο και στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, το «Αλήθεια – Truth» έγραψε: «Κατευθύνομαι στο Νότιο Μανχάταν στο δικαστήριο. Μου φαίνεται σουρεαλιστικό – Ουάου, πρόκειται να ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ. Δεν μπορώ να πιστέψω πως συμβαίνει αυτό στην Αμερική. MAGA (Make America Great Again)».

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός Πρόεδρος θα δώσει δαχτυλικά αποτυπώματα στη σήμανση αλλά δεν θα παρθεί φωτογραφία όπως προβλέπεται καθώς ο εισαγγελέας δεν το κρίνει σκόπιμο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μεταφερθεί σε κελί μέχρι να ακούσει το κατηγορητήριο όπως προβλέπει η διαδικασία αλλά θα επιτηρείται από άντρες των μυστικών υπηρεσιών.

 

 Επεισόδια νωρίτερα έξω από το δικαστήριο
 
Ένθερμοι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ συγκρούστηκαν νωρίτερα με διαδηλωτές, έξω από το δικαστήριο, δίνοντας μια μικρή «γεύση» από το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ, από την ημέρα που ανακοινώθηκε η δίωξη του τέως προέδρου.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 9.30 π.μ. (τοπική ώρα), μία οπαδός του Τραμπ προσπάθησε να σκίσει ένα πανό που κρατούσαν διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. «Είσαι στη λάθος πλευρά!», άρχισε να τής φωνάζει το πλήθος, αρπάζοντας το πανό που η γυναίκα προσπαθούσε να σκίσει με μανία. Την ίδια ώρα, έτερος υποστηρικτής του Τραμπ ακούστηκε να φωνάζει «Φύγε από εδώ, παλιοτσαντάκι με κόκαλα!».

Νωρίτερα, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν ρεπόρτερ του BuzzFeed, διακρίνονται δύο γυναίκες, υποστηρίκτριες του Τραμπ – η μία από αυτές είναι τυλιγμένη με μια αμερικανική σημαία – να μαλώνουν με μία τρίτη με αφορμή ένα μεγάλο, μαύρο πανό που έγραφε «Ο Τραμπ ψεύδεται συνέχεια». Η συμπλοκή σταμάτησε με την επέμβαση της αστυνομίας.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις