Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Πάσχα: Πάει για πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη

Πάτρα- Πάσχα: Πάει για πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο Σπύρος Μαυροειδής, επαγγελματίας στο χώρο των υγρών καυσίμων

 

 Αυξημένες τιμές στα καύσιμα φέρνει ήδη η απόφαση του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) για νέα μείωση της παραγωγής του αργού πετρελαίου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια

Η αύξηση του κόστους του πετρελαίου και της βενζίνης φυσικά φαίνεται και στην Ελλάδα και συμπίπτει μάλιστα με το Πάσχα, μία περίοδο αυξημένες μετακινήσεις.

Χαρακτηριστικό ότι η αμόλυβδη βενζίνη που τώρα κοστίζει 1,93 με 1,94 έχει ανοδική πορεία και φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο κ. Σπύρος Μαυροειδής, επαγγελματίας στο χώρο των υγρών καυσίμων στην Πάτρα, «όπως όλα δείχνουν η τιμή θα ξεπεράσει τα δύο ευρώ λόγω της μείωσης τα παραγωγής. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να ανέβουν οι τιμές. Και η ισοδυναμία δολαρίου- ευρώ παίζει το ρόλο της.

Ανεβαίνει η τιμή του βαρελιού και συγχρόνως αυτό φτάνει και σε εμάς.  Η αμόλυβδη βενζίνη που τώρα κοστίζει 1,93 με 1,94 έχει ανοδική πορεία και φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

Ουσιαστικά κι εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε μπούσουλα αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να μιλήσουμε για τη συνέχεια. Με την απόφαση μείωσης της παραγωγής, κάθε μέρα δίνεται άνοδος 9- 10 ευρώ ανά κυβικό.

Εν όψει Πάσχα που είναι περίοδος μετακινήσεων και εκδρομών πάλι δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα. Όταν ένα αυτοκίνητο όμως καίει 7-8 λίτρα χρειάζονται 16 ευρώ στα 100 χλμ».

Ήδη πάνω από αυτή την τιμή πωλείται η αμόλυβδη σε Κυκλάδες (€2,148), Δωδεκάνησα (€2,056) και Ευρυτανία (€2,010). Οι προηγούμενες τιμές είναι σε μέσα επίπεδα. Πλησιάζουν σε αυτό το «καυτό» όριο η Κεφαλλονιά (€1,994 ευρώ/λίτρο), η Λευκάδα (€1,972), το Ρέθυμνο (€1,970), η Φωκίδα (€1,967), η Λέσβος (€1,963) και το Ηράκλειο (€1,954).

Στην Αττική αυτή τη στιγμή, η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται από 1,788 ευρώ ανά λίτρο και σε κάποια πρατήρια ξεπερνά το 1,920.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις