Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα ένα διαφορετικό συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης

Στην Πάτρα ένα διαφορετικό συνέδριο τεχν...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Ομιλίες από ειδικούς στους τομείς της ιατρικής, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της οικονομίας

Την Κυριακή 26 Μαρτίου, περίπου 150 άτομα συναντήθηκαν στο roof garden του ξενοδοχείου Moxy στην Πάτρα για ένα διαφορετικό συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης. Το συνέδριο περιλάμβανε ομιλίες από ειδικούς στους τομείς της ιατρικής, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της οικονομίας και των σενσόρων.

Οι παρουσιάσεις και οι ομιλίες κάλυψαν μια πληθώρα θεμάτων, από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική για τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών, μέχρι τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την οικονομία γενικότερα. Επίσης, συζητήθηκε η χρήση καμερών για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων σε διάφορους τομείς.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να δείξει στον κόσμο το αντίκτυπο που έχει η τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο και να εμπνεύσει νέες ιδέες. Επιπλέον, η συνάντηση αυτή επέτρεψε σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες να συναντηθούν και να συζητήσουν σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στα διάφορα πεδία. Αυτό το συνέδριο αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ενεργού και δυναμικού κοινού στην περιοχή, και μπορεί να επιφέρει σημαντική αύξηση του επιχειρηματικού και τεχνικού επιπέδου στην πόλη της Πάτρας και σε όλη την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κόσμος εξέφρασε την επιθυμία του για περισσότερες αντίστοιχες συναντήσεις και πιο τεχνικά work shop για να εμβαθύνουν στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης. Η διοργανώτρια ομάδα ανταποκρίθηκε σε αυτήν τη ζήτηση και υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχίσει να διοργανώνει παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον. Αυτή η ανάγκη για περισσότερη επιμόρφωση και ανάπτυξη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί μια ευκαιρία για την πόλη της Πάτρας που μπορεί να αναπτύξει τον τεχνολογικό και επιχειρηματικό της τομέα.

 

Ενδιαφέρουσα είναι η ανάρτηση Κωνσταντίνου Χαραχλάνη (μέλος της διοργανώτριας ομάδας) στο LinkedIn:

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την μοναδική ευκαιρία να παρευρεθώ στο πρώτο meetup για την τεχνητή νοημοσύνη στη Πάτρα. Με ακόμα φρέσκες τις εικόνες απο το περασμένο κυριακάτικο event μπορώ να πω τα εξής:

Πόσο όμορφο είναι να συνεργάζεσαι με φίλους και ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες και σκέψεις.

Το meetup γεννήθηκε σαν μια ξεχωριστή ανάγκη να γνωριστούμε και να εμπνευστούμε ο ένας απο τον άλλον χωρίς να υπάρχει πίεση άλλων παραγόντων.

Μίλησα με πολλούς ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα μου δινόταν η ευκαιρία και έμαθα πως η Πάτρα μας, μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ένα tech hub.

Το Meetup αγκαλιάστηκε απο τους νέους ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη πόλη και οι συγκεκριμένοι μου έδωσαν να καταλάβω ότι η κοινότητα αυτή έχει κάτι να πει και να δείξει, αρκεί να της δοθεί η ευκαιρία.

Το πρώτο Meetup λειτούργησε καταλυτικά για να διαπιστώσουμε αν ο κόσμος μπορεί να στηρίξει την δημιουργία μιας κοινότητας για την τεχνητή νοημοσύνη (και όχι μόνο) στην Πάτρα. Όμως έφερε σαν αποτέλεσμα και μια υπόσχεση.

Το επόμενο Meetup δεν είναι μια σκέψη πια. Έχει προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Θέλουμε να διανθίσουμε το περιβάλλον μας με καινούργιες ιδέες, ιδέες που θα προκύψουν και απο εσάς! Οπότε [#staytunedformore](https://www.linkedin.com/feed/hashtag/?keywords=staytunedformore&highlightedUpdateUrns=urn%3Ali%3Aactivity%3A7048568879261835264)

Πριν κλείσει αυτό το post θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους μας στήριξαν και παρευρέθηκαν στο Meetup.

Τους φίλους μου και συνεργάτες [Megaklis Vasilakis](https://www.linkedin.com/in/ACoAAB80HmQBUk7NqT68q4ACANq2Qvfj9N1ci3c), [Charis Giaralis](https://www.linkedin.com/in/ACoAACgxbyMB5dXVP5RpqScizeOfQXw4V121DzQ), [Stavros Theocharis](https://www.linkedin.com/in/ACoAABycJKMB_WDI1r5stcPPhlphU3NdhEuq_EI) καθώς και τον καταπληκτικό [Panos Collaras](https://www.linkedin.com/in/ACoAACQGEZ8BdMqagU2_RkMUYH7EvC2wtMVBSA8) ο οποίος μας στήριξε ενεργά απο την πρώτη στιγμή χωρίς δισταγμό!

Την [Irida Labs](https://www.linkedin.com/company/irida-labs/) και τον [George Andrianakos](https://www.linkedin.com/in/ACoAACW95-ABt8OohnGdhGl0C6uN-SLdYRzgLlk) για την βοήθειά τους και την παρουσίαση τους στο Edge AI: Trasnforming cameras into Intelligent sensors.

Την [Advisable](https://www.linkedin.com/company/advisable-agency/) και τον [Vasilis Kallaras](https://www.linkedin.com/in/ACoAAAOZFxcBDtzD2GLKr1IaBrOOBg7YE5MmiC4) που δεν πτοήθηκε απο το μικρόφωνο και μας έκανε μια καταπληκτική παρουσίαση για την τεχνητή νοημοσύνη στο E-commerce.

Τον Κ. [manolis tzagarakis](https://www.linkedin.com/in/ACoAAACUruUBe_4MgTt8Vlc62XT_74W1F_OoGVw) για την παρουσίαση του στο Machine learning & Economics: Opportunities and challenges καθώς και τις απόψεις του για το σύμπαν της Marvel και της DC.

Ο [Nasos Koskinas](https://www.linkedin.com/in/ACoAABeiPUABuRXdXG6uk7MaXxdJW586v13xEsk) έκανε Moderate όλο το event μας κάτι που ήταν υπέροχο, και τον ευχαριστώ προσωπικά για τον χρόνο που μας διέθεσε!

Δεν ξεχνάμε το ξενοδοχείο [Moxy Hotels](https://www.linkedin.com/company/moxy-hotels/) και πιο συγκεκριμένα το Moxy Patra Marina που μαζί με το προσωπικό τους, μας χάρισαν μια υπέροχη εμπειρία και φιλοξενία.

Τη [Μαγνητική Πατρών](https://www.magnitikipatron.com/) για τη χορηγία και την παρουσίαση των AI μηχανημάτων τους

Τέλος ο υπέροχος [ανδρεας παπανδρεου](https://www.linkedin.com/in/ACoAADdFoNMBk7b37wklAWiS6ulr4rK4WIrXe6o) που έκανε την μαγνητοσκόπηση του event και είναι υπεύθυνος για το βίντεο και την φωτογραφία.

Ειδήσεις Τώρα

Πάτρα: Πότε θα λειτουργήσει το open mall- Αυτοφωτιζόμενες ταμπέλες και αυτοποτιζόμενες γλάστρες

Αρσάκειο για bullying σε 15χρονο: Θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις