Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρένα: "Μούδιασμα", συγκίνηση και ελάχιστοι επιβάτες στα πρώτα δρομολόγια - "Δεν θα αντέξω να κοιτάξω από το παράθυρο"

Τρένα: "Μούδιασμα", συγκίνηση ...

Υποτονική κίνηση και λίγα εισιτήρια στα πρώτα δρομολόγια για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα

Δισταγμός, συγκίνηση, αλλά και μειωμένη κίνηση στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας το πρωί της Δευτέρας κατά την επανεκκίνηση των δρομολογίων Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα (αμαξοστοιχίες IC52 και IC55).

Καθώς και Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα (αμαξοστοιχία 882 και 887 έναν μήνα και λίγες ημέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Τα εισιτήρια που κόπηκαν στην επιστροφή των τρένων στους άξονες προς Βόρεια Ελλάδα ήταν περιορισμένα, ενώ ο κόσμος εμφανίστηκε "μουδιασμένος" κατά την άφιξή του στους σταθμούς και πριν επιβιβαστεί στο τρένο, κάτι που ξύπνησε μνήμες από την τραγική βραδιά του δυστυχήματος. Για τον λόγο αυτό άλλωστε οι περισσότεροι επιβάτες απέφυγαν τα μπροστινά βαγόνια, την ώρα που παραμένουν οι εκκρεμότητες για την ασφάλεια των δρομολογίων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για το Θεσσαλονίκη - Αθήνα κόπηκαν μόλις 52 εισιτήρια σε 354 θέσεις. Η αμαξοστοιχία IC55 αναχώρησε λίγο μετά τις 10 και θα σταματήσει σε όλες τις στάσεις.

Από την Αθήνα, στην αμαξοστοιχία IC52 με ώρα αναχώρησης τις 10:28, επιβιβάστηκαν 80 άτομα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, με ορισμένους από τους επιβάτες να δηλώνουν σοκαρισμένοι από το δυστύχημα και να μην μπορούν να διαχειριστούν τη διέλευση του τρένου από το σημείο της τραγωδίας.

"Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κοιτάξω από το παράθυρο", είπε μία επιβάτις, ενώ μία άλλη ανέφερε: "Σίγουρα εκείνη τη στιγμή θα κλάψω".

Τα τρένα ξεκίνησαν με μειωμένα δρομολόγια, μειωμένες ταχύτητες και κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως την παρουσία δύο μηχανοδηγών στις αμαξοστοιχίες και δύο σταθμαρχών στους σταθμούς.

 

Υπενθυμίζεται πως, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης βρέθηκε στον σταθμό Λαρίσης για να επιβιβαστεί στην πρώτη αμαξοστοιχία της Hellenic Train 882 με προορισμό την Καλαμπάκα.

Από εκεί, ο Υπουργός Επικρατείας δήλωσε: "Η ελπίδα και η υποχρέωσή μας είναι να έχουμε έναν σιδηρόδρομο οποίος θα είναι αντάξιος των προσδοκιών όλων μας, έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο ο οποίος θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας αλλά είναι και ένα χρέος το οποίο έχουμε απέναντι στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος που χάθηκαν τόσο πρόωρα και άδικα. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους και ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα θα γίνει ένα μέσο που θα είναι ασφαλές".

πηγή news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις