Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ζαχάροβα κατά ΗΠΑ μέσω… Τραμπ: «Εκεί ούτε οι Πρόεδροι δεν νιώθουν ασφαλείς»

Ζαχάροβα κατά ΗΠΑ μέσω… Τραμπ: «Εκεί ούτ...

Όλα όσα είπε

Επίθεση στις ΗΠΑ με σαρκασικό σχόλιο εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Αφορμή για το σχόλιο της κυρίας Ζαχάροβα ήταν μια δήλωση του στελέχους του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπυ, ότι οι Αμερικανοί πολίτες κινδυνεύουν στη Ρωσία, με αφορμή τη σύλληψη και προφυλάκιση δημοσιογράφου της Wall Street Journal.

Υπενθυμίζεται πως δικαστήριο στη Ρωσία έθεσε υπό κράτηση για δύο μήνες τον Αμερικανό δημοσιογράφο της εφημερίδας Wall Street Journal Ιβαν Γκερσκόβιτς, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας, σε μια πρωτοφανή τέτοιου είδους υπόθεση στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

«Με απόφαση του δικαστηρίου Λεφόρτοβο της Μόσχας της 30ης Μαρτίου 2023 σχετικά με τον Γκερσκόβιτς Ι τον έκρινε ύποπτο για διάπραξη εγκλήματος (…), επιλέχθηκε προληπτικό μέτρο προφυλάκισής του (…) μέχρι τις 29 Μαΐου, 2023», ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του. Η κράτησή του μπορεί να παραταθεί στο τέλος αυτής της περιόδου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι εξέφρασε τη «βαθύτατη ανησυχία του» για όλους τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Ρωσία. «Κατανοούμε ότι κάνετε όλοι σας μια σημαντική δουλειά και, για να την κάνετε, θέλετε και πρέπει να πάρετε το ρίσκο. Το σεβόμαστε. Αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την ανησυχία μας», είπε ο εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξακολουθεί να προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία, να φύγουν αμέσως από τη χώρα αυτή.

Η απάντηση της Μαρίας Ζαχάροβα στον Τζον Κίρμπι ήταν η ακόλουθη:

«Ο συντονιστής της στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, έκανε μια δήλωση ότι οι αμερικανοί δημοσιογράφοι φέρεται να μην αισθάνονται ασφαλείς στη Ρωσία καθώς ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης.

Τζον, στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και οι Πρόεδροι των ΗΠΑ δεν αισθάνονται ασφαλείς καθώς μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης».

Το σχόλιο της Μαρίας Ζαχάροβα «ακουμπά» στην άσκηση δίωξης κατά του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη του 2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις