Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπακογιάννη: "Στις δεύτερες εκλογές τα καλάμια θα μείνουν στα πάρκινγκ"

Μπακογιάννη: "Στις δεύτερες εκλογές...

Δείτε το βίντεο

Για "καλάμια" στον χώρο της αντιπολίτευσης έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας τα σενάρια των εκλογών στις 21 Μαΐου και δη στις 2 Ιουλίου.

Η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, σε ερώτηση για το αν το κόμμα της θα κάνει προσπάθεια κυβέρνησης στις πρώτες εκλογές, απάντησε:

"Στην πρώτη εκλογή δεν θα κάνουμε καμιά προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης γιατί τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής είναι αποτελέσματα που εξ ορισμού δεν μπορούν να δώσουν σταθερή κυβέρνηση. Για παράδειγμα, ο κύριος Τσίπρας λέει ότι θα κάνει κυβέρνηση προοδευτικής συμμαχίας από την πρώτη Κυριακή, με προϋπόθεση ότι θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος πρωθυπουργός. Το ερώτημα είναι, όμως, με ποιον θα κάνει κυβέρνηση; Ο κ. Ανδρουλάκης του απαντάει ότι θα κάνει κυβέρνηση αλλά μόνο χωρίς εσένα, ενώ ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι με κανένα μνημονιακό κόμμα δεν θα κάνω κυβέρνηση. Άρα με ποιον θα κάνει κυβέρνηση;", για να συνεχίσει λέγοντας:

"Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεννοηθεί μαζί μας και ενδεχομένως το κάνει μετά τις δεύτερες εκλογές. Είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν βλέπω εναλλακτική πολιτική πρόταση διακυβέρνησης η οποία να είναι και ρεαλιστική. Κι αυτό είναι ακραία προβληματικό".

Εν συνεχεία, παραδέχτηκε πως "μετά το δυστύχημα των Τεμπών η οργή και η στενοχώρια του λαού ήταν και είναι πολύ μεγάλη για πολλούς και ουσιαστικούς λόγους, αλλά και για έναν απλούστατο λόγο: Γιατί περίμεναν περισσότερα από αυτή την κυβέρνηση. Οι Έλληνες πολίτες είχαν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Είχαν απαιτήσεις και δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτές.

Τέλος, σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν υπάρχει περίπτωση η χώρα να οδηγηθεί και σε τρίτες εκλογές απάντησε:

"Θα κάνουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μία κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική. Τη μέρα που ο ελληνικός λαός θα έχει αποφανθεί, όλοι οι τόνοι και όλα τα καλάμια θα έχουν μείνει στα πάρκινγκ. Βλέπω πολλά καλάμια. Αυτοί που λένε «εγώ θα ορίσω την ατζέντα εγώ θα ορίσω το πρόγραμμα». Εντάξει, λίγο να προσγειωνόμαστε και καλό είναι να είμαστε προσγειωμένοι".

πηγή news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις