Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαμπίρι: Στα χέρια επενδυτή το «Mediterranee»- Έπεσαν σήμερα οι υπογραφές

Λαμπίρι: Στα χέρια επενδυτή το «Mediterr...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr o Γιώργος Ντίνος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αιγιαλείας

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, αφού έπεσαν σήμερα, Παρασκευή, οι υπογραφές, προκειμένου να περάσει στα χέρια επενδυτή το «Club Mediterranee», στο Λαμπίρι.

Μάλιστα σύντομα θα γίνουν από τον ίδιο τον επενδυτή ανακοινώσεις σχετικά για το project. Πρόκειται για επενδυτή που έχει δραστηριοποιηθεί σε όλη τη Μεσόγειο δημιουργώντας τουριστικές μονάδες ενώ οι εγκαταστάσεις στο Λαμπίρι θα φτιαχτούν από την αρχή.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Γιώργος Ντίνος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αιγιαλείας, «για την περιοχή αλλά και για τη βόρεια Πελοπόννησο πρόκειται για ένα σπουδαίο βήμα. Είναι μία τεράστια επένδυση που θα αλλάξει τουριστικά όλη τη βόρεια Πελοπόννησο. Για την Αιγιάλεια είναι η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων 100 ετών. Θα αποτελέσει τη βάση για την εκκίνηση του τουρισμού ενός σημαντικού κομματιού στην περιοχή».

Να θυμίσουμε ότι ο χώρος κάηκε το 2021.

Η ιστορία του «Club Mediterranee»-

Το Λαμπίρι, είχε την τύχη στη δεκαετία του ’60 να επιλεγεί από τους Γάλλους για τη δημιουργία του τουριστικού θέρετρου «Club Mediterranee», που είχε τη δυνατότητα φιλοξενίας 1.300 ατόμων σε καλύβες – bungalows. Το 1993 το Club Med στο Λαμπίρι διέκοψε τη λειτουργία του και εγκαταλείφθηκε.

Η 70 στρεμμάτων παραθαλάσσια έκταση του πρώην Club Med, που ανήκει στο Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου και αποτελεί κληροδότημα της ιδιοκτήτριάς του, Μαρίας Παναγιωτοπούλου, βρίσκεται μεταξύ της Πάτρας και του Αιγίου, με είσοδο από την παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών.

Η πρόσοψή του στη θάλασσα είναι 550 μέτρων προς τον Κορινθιακό Κόλπο, που λόγω απόστασης από τον οικισμό «φαντάζει» ως ιδιωτική πλαζ. Η χερσαία έκταση του ακινήτου είναι γεμάτη με πυκνή βλάστηση και αιωνόβια πεύκα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις