Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποιες εργασίες γίνονται στον Προαστιακό προκειμένου να  ξεκινήσουν τα δρομολόγια στις 22

Πάτρα: Ποιες εργασίες γίνονται στον Προα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr o γραμματέας του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου Σταύρος Πήλιος

Εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τον ΟΣΕ στην Πάτρα προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο Προαστιακός μετά τη  διακοπή των δρομολογίων που ακολούθησε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o γραμματέας του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου Σταύρος Πήλιος, «από το πρωί της Τετάρτης 22 Μαρτίου, θα έχουμε κανονικά τα δρομολόγια του Προαστιακού, όπως τα ξέραμε. Εμείς αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, με τις δυνάμεις και το προσωπικό που έχουμε, να βελτιώσουμε κάποια σημεία».

Όπως εξηγεί, «την επόμενη εβδομάδα τα μηχανήματα του ΟΣΕ θα εργαστούν στη γραμμή από το Ρίο μέχρι την Αχαγιά για να βελτιώσουν τα γεωμετρικά  χαρακτηριστικά. Συνεχίζουμε να πιέζουμε και τη διοίκηση του ΟΣΕ αλλά και την πολιτική ηγεσία, να ενισχυθούμε με προσωπικό και υλικά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε εν όψει και της θερινής περιόδου που είναι δύσκολη λόγω της διαστολής των σιδηροτροχιών. Δε θα επαναπαυτούμε, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε όλοι ώστε αν γίνουν αυτά που υποσχέθηκαν.

Μέχρι τώρα έχουμε βελτίωση στη γραμμή Ρίο- Πάτρα που δέχεται και τα περισσότερα φορτία λόγω επιβατικής κίνησης και διπλών συρμών. Αυτό που έγινε στο πλαίσιο των εργασιών ήταν να αλλάξουν ξύλινοι στρωτήρες που λόγω παλαιότητας έχουν σαπίσει. Σε αυτό επικεντρωθήκαμε, δεν μπορούν να αλλαχτούν όλοι. Κίνδυνος υπάρχει αν είναι σαπισμένοι στρωτήρες στη σειρά, αυτό δε συμβαίνει.

Το τρένο θα λειτουργήσει με ασφάλεια παρά την παλαιότητα της γραμμής και τα προβλήματα που έχει και που δε μπορεί να λυθούν μέσα σε λίγες μέρες.  Πρέπει και η εργολαβία ανάταξής της γραμμής να προχωρήσει γρήγορα έτσι ώστε μετά να μιλάμε για έναν άλλο Προαστιακό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις