Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ποιος είναι ο καλύτερος ξηρός καρπός;

Ποιος είναι ο καλύτερος ξηρός καρπός;

Μπορώ να καταναλώνω άφοβα όσους ξηρούς καρπούς θέλω;

Διαιτολόγοι, γυμναστές καθώς και γιατροί συχνά υπογραμμίζουν την ευεργετική δράση των ξηρών καρπών στην συνολική υγεία, καθώς και στην σωστή θρέψη.

Υπάρχουν πάρα πολλά είδη καρπών που μπορείς να καταναλώσεις, που είναι εύκολα προσβάσιμα από το ξηροκαρπάδικο της γειτονιάς, έως το σούπερ μάρκετ. Ποιον να διαλέξεις όμως;

Παρακάτω θα διαβάσεις για 10 ξηρούς καρπούς που μπορείς να καταναλώσεις ανάλογα με το "δυνατό" τους σημείο.

Αμύγδαλα. Οι ξηροί με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Επίλεξε να τα καταναλώνεις με τη φλούδα που, προάγει την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων. Το έντερό σου θα σε ευγνωμονεί!
Καρύδια Βραζιλίας. Πολύτιμη πηγή σεληνίου που συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των αντιοξειδωτικών ενζύμων. SOS! Η ποσότητα που καταναλώνουμε δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1-3 καρύδια την ημέρα για αποφυγή τοξικότητας (σελήνωση).
Φιστίκια Αιγίνης: Έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κάλιο και την μεγαλύτερη αναλογία των απαραίτητων, για τον οργανισμό, αμινοξέων, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες.
Κάσιους: Συνιστούν εξαιρετική επιλογή για μια χορτοφαγική διατροφή, αφού έχουν την αμέσως μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, μετά τα φιστίκια Αιγίνης, και είναι πλούσια σε μαγνήσιο.
Κάστανα: Με τα λιγότερα λιπαρά και τις λιγότερες θερμίδες, από κάθε άλλο ξηρό καρπό, αποτελούν ένα υγιεινό χειμωνιάτικο σνακ, πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C και μάλιστα …χωρίς γλουτένη!
Macadamia: Υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλλά και ο ξηρός καρπός με την υψηλότερη περιεκτικότητα των φιλικών προς την καρδιά μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.
Φουντούκια: Η δεύτερη πλουσιότερη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, μετά τα macadamia.
Πεκάν: Πλούσια πηγή από φυτοστερόλες, που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.
Κουκουνάρια: Περιέχουν πινολενικό οξύ, το οποίο προκαλεί την απελευθέρωση των ορμονών, γλυκαγόνη και χολοκυστοκινίνη, που περιορίζουν την όρεξη και ελέγχουν τον κορεσμό.
Καρύδια: Έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα
Μπορώ να καταναλώνω άφοβα όσους ξηρούς καρπούς θέλω?

Οι ξηροί καρποί είναι εξόχως ευεργετικοί για την υγεία σου, όμως ταυτόχρονα, είναι πλούσιοι σε θερμίδες. Επομένως, η υπερβολική κατανάλωση, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ημερήσια ενεργειακή σου πρόσληψη και συνεπώς το βάρος σου. Συνίσταται η κατανάλωση 30 γρ ανάλατων ξηρών καρπών, τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα.

Κι ο νικητής είναι…

Με βάση τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι δεν είναι εύκολο να αναδειχθεί ένας ξεκάθαρος νικητής, αλλά …έκαστος στο είδος του!

πηγη

Ειδήσεις Τώρα

Πάτρα: Τι προηγήθηκε της προσαγωγής των μαθητών σε Γυμνάσιο- «Λυπηρό να φέρονται με απρέπεια»

Πάτρα: Δολιοφθορές στο σιδηρόδρομο- Πέφτουν μπάρες, κόβουν και κρύβουν καλώδια- Εκνευρισμένοι οι συνδικαλιστές

Go West Festival: Έρχεται στο Νότιο Πάρκο και θα κάνει τον Μάιο, τον μήνα της γεύσης σου!- Μια giga διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being