Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση- Στοιχίζουν τα Τέμπη στην κυβέρνηση: Πόσες μονάδες έχασε

Δημοσκόπηση- Στοιχίζουν τα Τέμπη στην κυ...

Σημαντική μείωση στη διαφορά πρόθεση ψήφου μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντική μείωση στη διαφορά πρόθεση ψήφου μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Marc για το δελτίο του ΑΝΤ1.

Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο δελτίο του ΑΝΤ1, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 29,6% της προτίμησης.

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%, δηλαδή η διαφορά έπεσε στις 4,6% μονάδες, από το 7% περίπου που ίσχυε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

 Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το Μέρα 25 με 3,5% και το Εθνικό Κόμμα με 3%.

Στο ερώτημα για την αξιολόγηση της κυβέρνησης, θετικά αποτιμά τη Νέα Δημοκρατία το 20%, μάλλον θετικά το 21,9%, μάλλον αρνητικά το 18,4% και αρνητικά το 38,%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από το δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται να χάνει περίπου 10 μονάδες.

Θετικά τον κρίνει το 38,9% και αρνητικά το 60,3%

 

Αντίστοιχα, τον Αλέξη Τσίπρα θετικά κρίνει το 28,5% και αρνητικά το 70,9%, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης (29,9% έναντι 63,5% αντίστοιχα).

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με 34,5%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 22,1% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,6%.

Στο ερώτημα «τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες» παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Αυτοδύναμη της Νέας Δημοκρατίας το 28,1%

Αυτοδύναμη του ΣΥΡΙΖΑ το 14,3%

Κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη ΝΔ το 15,8%

Κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ το 23,2%

Διχασμένοι παρουσιάζονται οι πολίτες σχετικά με το πότε πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές. Το 45,2% προτιμά να γίνουν στις 9 Απριλίου, όπως αρχικά είχε αναφερθεί ως η επικρατέστερη ημερομηνία και το 46% να γίνουν «αργότερα» μέσα στον Μάιο.

Όσον αφορά στις βασικές ανησυχίες των πολιτών, το 86% αναφέρει το δυστύχημα στα Τέμπη, το 69% την Ακρίβεια, το 23% τη διαφθορά στο δημόσιο και το 16% τα ελληνοτουρκικά.

Τέλος, στο ερώτημα «που οφείλεται το δυστύχημα στα Τέμπη» η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή το 87%, αναφέρει υπάρχουν πολλές ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν και το 12% θεωρεί ότι οφείλεται στο ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις