Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Εκδήλωση για την κάτοχο Νόμπελ λογοτεχνίας Annie Ernaux στις 17/3

Πάτρα: Εκδήλωση για την κάτοχο Νόμπελ λο...

Την διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο Discover & οι εκδόσεις Μεταίχμιο στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας – Ωδείο Πατρών στη Ρήγα Φεραίου 7, στις 19.00

Το βιβλιοπωλείο Discover στο στενό Βούρβαχη κάτω από την Κορίνθου, και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν το Πατρινό κοινό σε μια βραδιά αφιερωμένη στη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Γαλλίδα συγγραφέα Annie Ernaux – Ανί Ερνώ.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας – Ωδείο Πατρών (στη Ρήγα Φεραίου 7 και Γκότση).

Στην 82χρονη Γαλλίδα συγγραφέα Ανί Ερνώ απονεμήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο το Νόμπελ Λογοτεχνίας «για το θάρρος και την οξύτητα με την οποία αποκαλύπτει τις ρίζες και την αποξένωση της προσωπικής μνήμης». Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, το λογοτεχνικό της έργο, κυρίως αυτοβιογραφικό, διατηρεί στενούς δεσμούς με την κοινωνιολογία.

Όπως είχε αναφέρει η επιτροπή του Νόμπελ που επέλεξε την Ανί Ερνώ - Annie Ernaux, η Γαλλίδα συγγραφέας πιστεύει στην απελευθερωτική δύναμη της συγγραφής με το έργο της να είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα.

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ Μένη Μαλλιώρη, ο Πατρινής καταγωγής δημοσιογράφος, συγγραφέας και πανεπιστημιακός Νίκος Μπακουνάκης και η μεταφράστρια των βιβλίων της στα ελληνικά, Ρίτα Κολαΐτη, θα συστήσουν το λογοτεχνικό σύμπαν της Annie Ernaux, που εκκινεί από το αμιγώς αυτοβιογραφικό για να αποτυπώσει το συλλογικό και οικουμενικό, με όπλα τη μνήμη, τον χρόνο, τη γλώσσα.

Μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα συστατικά στοιχεία του έργου της και την ιδιαίτερη αξία της βράβευσής της από τη Σουηδική Ακαδημία.

Η Εκδήλωση που όπως προείπαμε, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Φιλαρμονικής – Ωδείο Πατρών, γίνεται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture