Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Βραβεία "Jean Moreas"- Η Γιορτή της Ποίησης στην Πάτρα

Βραβεία "Jean Moreas"- Η Γιορτ...

Η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών

Το Γραφείον Ποιήσεως και το Culture Book γία ακόμα χρονιά απονέμουν τα Διεθνή Βραβεία Ποίησης "Jean Moreas" που αποτελούν πλέον έναν καθολικά αναγνωρισμένο θεσμό σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Υπηρετούν την ποίηση δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς δόκιμους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές να παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά διαμορφώνοντας ένα ποιητικό τοπίο υψηλής αισθητικής, λογοτεχνικής και πολιτισμικής αξίας.

Το Γραφείον Ποιήσεως τιμά ταυτόχρονα και προσωπικότητες που υπηρετούν τη τέχνη του λόγου με το σύνολο του έργού τους. Απονέμονται επίσης το Μεγάλο Βραβείο Jean Moreas, το Βραβείο Κωστής Παλαμάς, το Βραβείο Θανάσης Νάκας όπως και και το μεγάλο Βραβείο σε Ελληνιστή η Ελληνίστρια που με το έργο τους προβάλουν την Ελληνική Λογοτεχνία στο εξωτερικό.

Την επιτροπή κρίσης αποτελούν :
Ο Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας - Ποιητής (πρόεδρος της επιτροπής)
και τα μέλη
Αντώνης Δ. Σκιαθάς, Πρόεδρός του Γραφείου Ποιήσεως, Ποιητής - Κριτικός Λογοτεχνίας
Νικολακοπούλου Λίνα, Ποιήτρια - Στιχουργός
Γεωργία (Τζίνα) Καλογήρου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας και Διδακτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Διώνη Δημητριάδου, Κριτικός Λογοτεχνίας - Ποιήτρια
Βαγγέλης Τασιόπουλος, Πρόεδρος στην Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης - Ποιητής
Κώστας Κρεμμύδας, Εκδότης περιοδικού «Μανδραγόρας» - Ποιητής
Τα Βραβεία Jean Moreas έχουν αρωγούς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την Greek Library of London.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις 7.30 μ.μ
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως ποιητής Αντώνης Σκιαθάς τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η απονομή των Βραβείων Jean Moreas καθώς τιμώνται προσωπικότητες της τέχνης της ποίησης που την υπηρετούν και την τιμούν τόσο στην Ελλάδα οσο και στο εξωτερικό. Η Πάτρα καθιστάται κέντρο για τη λογοτεχνία με τα βραβεία Jean Moreas αλλά και με το Patras Word poetry festival.


Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Greek Library of London είναι φορείς που είναι αρωγοί διαχρονικά στο Γραφείο Ποιήσεως και αξιώνουν το επίπεδο των βραβείων με την επιτροπή κρίσης του, που αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίων, ποιητές και κριτικούς λογοτεχνίας.
Τα Βραβεία Jean Moreas προβάλουν τόσο την τέχνη όσο και την κουλτούρα συνεργασίας φορέων για την προώθηση της ποίησης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture