Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ: Καμία παραίτηση παρά την δήλωση Μητσοτάκη

ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ: Καμία παραίτηση παρά την δήλ...

Στην θέση τους παραμένουν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ

Στην θέση τους παραμένουν όπως όλα δείχνουν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παρά την ανακοίνωση των παραιτήσεων τους από τον πρωθυπουργό. Συνεχίζουν να λαμβάνουν και να υπογράφουν αποφάσεις.

Ο τέως υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής είναι ο μοναδικός παραιτηθείς για την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μέχρι και την Κυριακή 5/3 και παρά την δήλωση του πρωθυπουργού την επαύριο του δυστυχήματος για παραίτηση των επικεφαλής του ΟΣΕ και τις ΕΡΓΟΣΕ.

"Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως την παραίτηση του. Το ίδιο και οι επικεφαλής τουΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δήλωσή του την Τετάρτη.

Υπ. Μεταφορών: "Κατόπιν απόφασης του Προέδρου Σπύρου Πατέρα"

Με μία λιτή ανακοίνωση το πρωί της Κυριακής το υπουργείο Μεταφορών έκανε γνωστό ότι τίθεται σε αργία "ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας".

Στην ίδια ανακοίνωση, λίγο πριν, αναφέρεται ότι η αργία του επιθεωρητή έρχεται "κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα".  Ο Σπύρος Πατέρας, υπηρετεί στην θέση του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ από την 1/10/2020, ενώ σύμφωνα με την δήλωση του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε από την θέση του την Τετάρτη 1 Μαρτίου, επαύριο της πολύνεκρης σύγκρουσης στα Τέμπη.

Το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι, τι πραγματικά ισχύει για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ;  Ισχύει η παραίτησή του όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός ή επρόκειτο για ακόμη ένα επικοινωνιακό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη; Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΣΕ, ο κ. Πατέρας παραμένει στην θέση του.



ΕΡΓΟΣΕ: Στην θέση του και ο Χ. Βίνης
Αντίστοιχη φαίνεται πως είναι και η εικόνα στην ΕΡΓΟΣΕ με την παραίτηση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός να μην έχει λάβει χώρα ποτέ.

Ο κ. Βίνης, ο οποίος βρίσκεται στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, από τον Οκτώβριο του 2019 όχι απλώς εμφανίζεται ακόμη ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΓΟΣΕ και στο προφίλ που διατηρεί στο Linkedin αλλά έχει υπογράψει και σειρά αποφάσεων από την θέση αυτή, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Τελικά, ισχύει η παραίτηση των δύο επικεφαλής των οργανισμών όπως ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, δεν έγιναν δεκτές από τον νέο υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ή ανακλήθηκαν στο μεταξύ, χωρίς κανείς να ενημερώσει τον πρωθυπουργό;

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις τώρα:

Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Επιβάτης που επέζησε «κοιμάται λίγο, ξυπνάει, λέει συνεχώς “μυρίζει καμένο”»

Τέμπη: Τη Δευτέρα στη Λυκούρια Kαλαβρύτων η κηδεία της Αναστασίας Παπαγγελή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις