Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθαρά Δευτέρα: Οι τιμές και η κίνηση στα Σαρακοστιανά- Τι επιλέγουν οι Πατρινοί- «Απ΄όλα, αλλά από λίγο»

Καθαρά Δευτέρα: Οι τιμές και η κίνηση στ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα ιχθυοπωλεία.

Την τιμητική τους θα έχουν τα θαλασσινά και η παραδοσιακή λαγάνα στο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας.

Οι Πατρινοί σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα προσπαθώντας παράλληλα να μην κάνουν σπατάλες καθώς οι ανεβασμένες τιμές δεν αφήνουν περιθώρια για κάτι τέτοιο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Χάρης Ανδρικόπουλος, «αν και οι τιμές είναι ανεβασμένες σε σχέση με άλλες χρονιές, στα θαλασσινά δεν έχουν έχουν ανέβει όσο έχουν ανέβει σε άλλες κατηγορίες προϊόντων όπως είναι τα γαλακτοκομικά. Υπάρχει θετική διάθεση από τον κόσμο που θέλει να απολαύσει το τραπέζι του μετά από τρία χρόνια περιορισμών. Αυτή η θετική διάθεση αποτυπώνεται στα ψώνια του κόσμου ο οποίος βέβαια ψάχνει και τις προσφορές αλλά και το καλάθι νοικοκυριού

 Βλέπουμε ότι οι καταναλωτές προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για το οικογενειακό τους τραπέζι χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε σπατάλες. Ουσιαστικά επιλέγουν να ψωνίζουν απ’ όλα, αλλά από λίγο. Οι γαρίδες, τα καλαμαράκια, οι ελιές είναι τα πρώτα σε προτίμηση».

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα ιχθυοπωλεία.

Όπως μάθαμε από το κατάστημα της οδού Κορίνθου «Ο Βασιλάκης», «οι γαρίδες, στα χταπόδια και τα καλαμαράκια κοστίζουν από 17,90 έως 19 ευρώ το κιλό ενώ αν κάποιος επιλέξει ντόπιες και πιο μικρές γαρίδες, το κόστος είναι στα 8 ευρώ το κιλό, δύο ευρώ πιο πάνω σε σχέση με πέρσι. Οι περισσότεροι προτιμούν τα καλαμαράκια ενώ το χταπόδι μένει πίσω στις προτιμήσεις. Ακόμα λιγότεροι προτιμούν τα μύδια που κοστίζουν 7 ευρώ το κιλό και είναι 1,50 ευρώ πιο ακριβά σε σχέση με πέρσι. Τη Καθαρά Δευτέρα όλα αυτά θα είναι πιο ακριβά, οι τιμές θα ανέβουν».

Ενδιαφέρον υπάρχει φυσικά και για την παραδοσιακή λαγάνα η τιμή της οποίας αναμένεται να φτάσει στα 3,50 με 4 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι την Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα τροφίμων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις