Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή: Λαχταριστά μπιφτέκια γαλοπούλας γεμιστά με ανθότυρο

Συνταγή: Λαχταριστά μπιφτέκια γαλοπούλας...

Από τον Γιώργο Νικολαΐδη

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μάς ετοιμάζει μια ξεχωριστή συνταγή για λαχταριστά μπιφτέκια γαλοπούλας γεμιστά με ανθότυρο!

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:

500 γρ. κιμά γαλοπούλα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη
4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. παπρικα
150 γρ. ανθότυρο
Αλάτι - Πιπέρι

Ο Τίμος Ζαχαράτος μάς ετοιμάζει λαζάνια μπολονέζ

Ο αγαπημένος σεφ του «Πάμε Δανάη!», Τίμος Ζαχαράτος μάς φτιάχνει λαζάνια μπολονέζ.

Υλικά
500 γρ. λαζάνια
500 γρ. κιμά βοδινό
300 γρ. κιμά χοιρινό
3 κλωνάρια σέλινο
2 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ. πελτέ
330 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 ml ζωμό κότας
80 ml κρασί κόκκινο
1 στικ κανέλα
3 μπαχάρια
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Μια ακόμα συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Pizza με τυρί κρέμα, μπέικον και Jalapeños

Γειτονιές στο Πιάτο

Μικρές και μεγάλες γειτονιές της πόλης, μαγαζιά που έχουν μια ιστορία να πουν και πολλές γεύσεις να μας γνωρίσουν. Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, μπακάλικα, αρτοποιεία και εστιατόρια γίνονται γαστρονομικές στάσεις μέσα από τις οποίες ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας αφηγείται την ιστορία της κάθε γειτονιάς.

Σε κάθε επεισόδιο, την περιήγηση ακολουθεί η δημιουργία. Γεμάτος έμπνευση από την κάθε γειτονιά και τα προϊόντα της, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει δύο λαχταριστές και πρωτότυπες συνταγές φέρνοντας και επί της ουσίας τις Γειτονιές Στο Πιάτο!
#geitoniesstopiato

PIZZA ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ JALAPEÑOS
Υλικά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
16 γρ. ξηρή μαγιά
400ml χλιαρό νερό
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
400 ml χλιαρό νερό
ελαιόλαδο
100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
½ κρεμμύδι κόκκινο
½ πιπεριά jalapeños
πιπέρι
2 σταγόνες tabasco®
300 γρ. τυρί κρέμα
φέτες καπνιστό μπέικον
200 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
φύλλα ρόκα

Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε τη μαγιά με λίγο ζεστό νερό και την ζάχαρη, το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο μπολ το μείγμα με το αλεύρι και το αλάτι, βάζουμε ελαιόλαδο και ζεστό νερό και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε το μείγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Προσοχή, δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζουμε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνουμε λίγο αλεύρι και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.

Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια, κρεμμύδι, ροδέλες jalapeños, πιπέρι και λίγο tabasco μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σύνθεση: Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας, και όταν έχει πάρει το σχήμα που θέλουμε απλώνουμε το τυρί κρέμα. Τοποθετούμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και τα jalapeños, φέτες από το καπνιστό μπέικον και το τριμμένο τυρί, ψήνουμε στο φούρνο σε πολύ δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Για το σερβίρισμα, στολίζουμε με λίγα φύλλα φρέσκιας ρόκας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life